El passat mes de Març ens deixava el gran escultor gironí Ramon Maria Carrera Savall autor de l'escultura actual de l'Àngel de la Catedral de Girona. Havia viscut a la pujada de Sant Martí entre el Seminari i la Diputació. Els que som del Barri vell el veiem cada dia carregat de carpetes i papers sempre tenies la seva salutació afectuosa tot i que pel seu tarannà donava la sensació que tenia pressa a causa del seu gran dinamisme.

He sentit a dir moltes vegades que a la cara de l'Àngel si reflectia la del seu escultor i jo també ho crec. Els que soms grans ens havíem acostumat a veure aquest Àngel sense cap a causa dels estralls de la guerra amb aquella restauració tots tenim la seva imatge clavada a més perquè el senyor Albert, al cel sia va posar una de les còpies al seu jardí. Així que és molta la gent que pot veure la cara del nostre Àngel de la Catedral, obra d'aquest gran escultor que ens va deixar en ple confinament i no va tenir el merescut homenatge del qual era mereixedor i es va acomiadar en la més estricta intimitat familiar.

Per això l'he volgut recordar perquè és molta la gent que ens ha deixat i degut al confinament no ens hem assabentat a la fotografia feta pel seu nebot el reconegut fotògraf Jordi S. Carrera, s'el pot veure modelant una bonica escultura infantil d'un familiar molt estimat foto que sortirà al llibre Persones de propera edició.

Senyor Carrera una de les seves obres que em mereix tota l'estimació i també la dels gironins pel que significa és la d'aquest Àngel immòbil que des de la seva perspectiva vigila tota la ciutat.

Tinc la seguretat que quan va arribar aquest lloc tan privilegiat el devien estar esperant els àngels obrint-li les portes de bat a bat per acompanyar a l'artista que va donar vida al nostre estimat Àngel de la Catedral de Girona Sant Gabriel.

A REVEURE AMIC Aquí MAI L'OBLIDAREM. DESCANSI EN PAU.

*Mª CARME RIBAS I MORA - Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora