L'Ajuntament de Girona ha iniciat la compra de munició i material per als agents de la Policia Municipal per un total d'aproximadament 13.500 euros amb l'IVA inclòs. El subministrament inclou 12.000 cartutxos del calibre 9mm (parabellum) i 10 càrregues per a pistoles de gas pebre.

La gran majoria de cartutxos són per a formació i pràctiques. En concret, 10.000 unitats que han de ser de semiblindats de punta rodona o de plom amb recobriment de coure. Els altres 2.000 projectils han de tenir capacitat de «deformació i poca penetració». Per a aquest conjunt, s'estima una despesa d'uns 6.700 euros, sense incloure l'IVA. Per als dos conjunts de munició, serà obligatori que hi hagi un certificat que acrediti que el cartutx, la pólvora i els pistons han estat fabricats fa menys de dotze mesos. D'aquesta manera es vol evitar que s'hagi d'utilitzar material caducat, com ha passat en el passat en altres cossos policials.

Pel que fa a les càrregues de gas pebre per a pistoles Piexon JPX2, la meitat seran per fer pràctiques i l'altra meitat per si s'haguessin de fer servir. Els deu projectils sumen un cost de 320 euros. Cada una de les deu recàrregues conté dos trets i un «abast efectiu» de tres metres.

La resta del material que s'ha de subministrar a la policia inclou des de quinze paquets de mil unitats de gomets marrons i negres per fer pràctiques de tir, 600 blancs de tir en cartró marró i proteccions per a les cames fins a olis lubricants per netejar les armes o ulleres de protecció i protectors auditius.

Altres elements que es compren són 40 fundes d'armes de diferents models. D'aquestes, n'hi ha 20 d'especials per als agents que van de paisà i que tenen una palanca d'alliberament amb el dit gros amb un sistema de retenció actiu. Per al treball de paisà també s'adquireixen 20 faixes elàstiques.