No és d'ara. És de fa mesos. El parc del Migdia de Girona té molts dels elements de senyalització i d'informació trencats, pintats o no s'hi pot llegir res perquè les lletres s'han esborrat. El pas del temps ha desgastat els cartells i els panells i no s'han reposat, ni canviat, ni netejat. Passa també amb els bancs -alguns dels quals s'han retirat directament-. També hi ha arbres talats des de fa temps que no s'han substituït i la zona del mirador té la barana trencada.

Alguns dels cartells informatius explicaven els tipus d'arbres i arbusts que hi ha a la zona. Altres demanaven tenir respecte per l'entorn, i normes bàsiques com no deslligar el gos o que està prohibit banyar-se al llac artificial. Hi ha grafitis, s'ha malmès el que hi havia escrit o directament ja estan sense res.

A la zona del mirador, on s'accedeix per unes escales, un tros de la barana de fusta està trencada i hi ha ple de pintades. En un dels punts, fins i tot, la barana ha desaparegut i hi ha una cinta alertant de la mancança i per evitar caigudes. La cinta, però, ja està per terra.

Però no només això. Hi ha bastant més. Hi ha papereres i bancs pintats i desgastats sense que s'hagi actuat per mantenir-los en un estat decent i hi ha diversos arbres talats que no han estat substituïts. Alguns dels bancs que hi havia de costat han desaparegut.

Sense groc als esglaons

Encara més: a l'entrada del parc des del carrer Migdia hi ha una escala de fusta on es marcaven els límits dels esglaons amb una franja groga per tal d'alertar del desnivell existent. D'aquesta manera es volien evitar ensopegades a persones amb poca visibilitat. Amb el pas del temps, les franges s'han despintat i ara aquest color ha pràcticament ha desaparegut.

El mal estat de tots aquests elements ha provocat que la professora universitària i exregidora del PSC Isabel Salamaña s'hagi posat les mans al cap. L'expolítica dels governs de Joaquim Nadal i Anna Pagans ha lamentat l'estat del parc i afirma que després de fer el recorregut i fotografiar tots els desperfectes per difondre'ls a les xarxes socials, ha marxat «trista».

El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, ha admès que l'espai té alguna deficiència i que hi ha aspectes millorables, però ha apuntat que «aprofitant que cal canviar l'arbrat per un problema amb els pins», l'Ajuntament vol «aprofitar per fer un nou projecte paisatgístic de remodelació del parc». La idea és encarregar aquest projecte l'any vinent i que tot plegat es faci conjuntament des de les àrees de Medi Ambient i d'Urbanisme, on hi ha els paisatgistes.