L'Ajuntament de Girona El consistori promou aquest formulari en línia i anònim amb l'objectiu que la ciutadania faci aportacions que podran servir d'ajuda a l'equip de govern en la redacció del Programa Triennal de la Bicicleta. A través de les preguntes s'aborden temes com la percepció de la bicicleta, la freqüència d'ús, la seguretat viària o el cicloturisme.

El consistori es va adherir a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta al ple de l'abril passat, fet que els obliga a redactar el programa triennal. Aquest document ha d'identificar les actuacions que fan falta a la ciutat «perquè la bicicleta sigui protagonista en cadascun dels seus àmbits». La ciutadania té temps de participar responent les 32 preguntes fins al 20 de desembre.

L'Estratègia Catalana de la Bicicleta es fonamenta en tres pilars, que inclouen la promoció d'aquest mitjà de transport per la mobilitat quotidiana, la promoció econòmica del territori a través del cicloturisme, l'esport i el lleure, i també vol proposar objectius i accions que es puguin fer en relació amb la governança, promoció i finançament.

Diverses entitats de la ciutat, com Mou-te en Bici o diferents associacions de veïns s'han fet ressò d'aquesta enquesta, i també l'han difós a través de les xarxes socials.