El PSC de Girona ha considerat a través d'un comunicat que l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas (JxCat), apaga "foc amb gasolina" quan condemna "la violència culpant l'Estat", en referència a les dues nits de disturbis per l'empresonament del raper Pablo Hasél.

"La violència mai és el mitjà. La Llei és un pilar fonamental de la democràcia i no es pot posar en dubte sense generar caos. Quan es necessita que sigui reformada s'ha de fer en el marc democràtic acceptat i acordat al seu moment per totes les forces polítiques", afegeix el text.

Els socialistes subratllen que "el govern d'esquerres de l'Estat està treballant fa dies i aquesta labor requereix fer-se de manera serena i rigorosa".

"És necessari també fer-ho des d'una visió global. La llibertat d'expressió en democràcia és clau, però també ho és el respecte a drets contra l'odi. La reforma d'aquesta llei exigeix protegir la llibertat d'expressió, però també a col·lectius vulnerables que pateixen atacs injustificables", afegeixen.

Per aquesta raó, el PSC de Girona indica que tota aquesta feina s'ha de realitzar "amb cura perquè, com tota llei, s'haurà d'aplicar a tothom al marge de la seva condició ideològica".

"És evident que, en aquests moments, recuperar la concòrdia i el respecte mutu entre catalans i catalanes és un imperatiu que interpel·la directament a la responsabilitat de tots els polítics", conclou el text.