L'Estació Espai Jove de Girona organitza del 18 de febrer a l'11 de març #Desconnectemho, una iniciativa per visibilitzar les violències masclistes violències mascliste que es produeixen a les xarxes socials i informar sobre com enfrontar-s'hi. La regidora de Joventut, Annabel Moya, i la regidora de Drets Socials, Núria Pi, van explicar ahir que amb la campanya també es vol donar a conèixer els recursos i serveis que poden ajudar en aquestes situacions.

«Des de l'Ajuntament, creiem necessari posar en marxa projectes com aquest perquè, malauradament, hem pogut comprovar que el nivell d'assetjament no ha disminuït, sinó que a més s'ha traslladat a les xarxes socials», va afirmar Núria Pi.

Annabel Moya va destacar que «a les xarxes s'hi fan comentaris i hi ha actituds i comportaments que sovint no som conscients que es donen. Un micromasclisme gairebé invisible, imperceptible».

La iniciativa va dirigida a joves d'entre 17 i 25 anys. A través del perfil d'Instagram de l'estació i l'etiqueta #Desconnectemho, es difondran diferents experiències anònimes de violència a internet. Algunes d'aquestes seran casos reals i d'altres seran casos paradigmàtics que qualsevol jove es pot trobar.

A més a més, qui vulgui podrà fer arribar la seva experiència a través d'un missatge directe d'Instagram i el contingut es publicarà de forma anònima. També es podrà compartir una experiència obertament fent ús del hashtag o mencionant a L'Estació Espai Jove (@estacioespaijove).

L'acció conclourà l'11 de març amb una taula rodona virtual sobre com donar resposta a les violències masclistes que es produeixen a les xarxes socials.