23 de febrer de 2021
23.02.2021
Diari de Girona

La UdG torna a reprendre les classes presencials amb els alumnes de primer curs

La Politècnica no segueix el mateix model de la resta de la Universitat de Girona i aposta per fer tornar els estudiants a l'aula només en les pràctiques

22.02.2021 | 23:20
Una professora a l'inici d'una classe ahir a la Universitat de Girona.

Els alumnes de primer de grau de la Universitat de Girona van tornar ahir a les aules, coincidint amb l'inici del segon quadrimestre. Durant el matí es van fer les presentacions de les assignatures als estudiants. De tota manera, tal com va anunciar el rector a principis de febrer, cada facultat s'encarregarà de decidir com s'estructura el retorn a les aules dels alumnes de primer. En el cas de l'Escola Politècnica Superior, el deganat ha decidit que els alumnes de primer tan sols tornin a les aules en les classes pràctiques, mantenint la docència en línia per a les matèries teòriques.

Aprofitant el primer dia d'aquesta segona meitat del curs, els alumnes de primer van tornar a trepitjar les aules, ja que des de la setmana passada les mesures sanitàries avalen que es puguin fer classes presencials només amb alumnes de primer de grau. Ahir va ser jornada de presentacions per part d'alguns professors i també de retrobada entre companys de classe en un curs totalment extraordinari a causa de la pandèmia.

El 5 de febrer, el rector de la UdG anunciava que les classes tornarien a la presencialitat en els casos dels estudiants de primer de grau, però que per a la resta seguirien essent virtuals. De tota manera, el rector deixava a parer de cada facultat veure com adaptaven aquesta presencialitat dels alumnes a les aules. D'aquesta manera, el deganat de l'Escola Politècnica Superior ja ha decidit que només tornin els alumnes que hagin de cursar matèries que siguin pràctiques i les que siguin teòriques seguiran essent virtuals.

Tot i així, els docents recorden les mesures que cal seguir dins les aules per evitar contagis. D'aquesta manera, els estudiants han d'escanejar un codi QR cada vegada que entrin a classe per tenir un registre amb totes les persones que hi ha en un espai. D'aquesta manera, en cas que hi hagi un contagi dins de l'aula serà més fàcil saber qui s'ha d'aïllar.

D'altra banda, les aules estaran sempre amb les portes i finestres obertes per airejar l'espai mentre dura la classe. Tot i l'ambient fred i humit que hi havia ahir a Girona, docents i alumnes van acceptar de bon grat aquestes mesures per garantir la ventilació de l'espai. I durant tota la classe, tothom va haver de portar la mascareta, tal com marca la normativa.

En comparació amb altres cursos, aquest segon quadrimestre ha començat una setmana més tard , ja que el rectorat va decidir que el curs aniria una setmana més tard per garantir un retorn gradual a les aules el setembre de l'any passat.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit