L'Ajuntament de Girona ha comunicat a l'Assemblea Nacional Catalana (Ajuntament de GironaANC

D'aquesta manera, el consistori ingressarà els impostos corresponents de l'IVA a l'Agència Tributària, tot i que posteriorment els diners han d'acabar a les arques de l'Estat.

Amb aquesta decisió, la ciutat de Girona es converteix en la primera capital de província a Catalunya que opta per adherir-se a aquesta iniciativa, que està impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana.

La decisió es farà efectiva en el moment en què l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas que així ho certifiqui, segons ha informat l'ANC en un comunicat.

Girona segueix les passes d'altres ciutats importants que també han apostat per la campanya impulsada per l'ANC, com per exemple Igualada, Vic, Torelló o Falset.

L'entitat independentista ha reactivat aquesta iniciativa amb motiu de la liquidació d'impostos del primer trimestre de l'any 2021. D'aquesta forma, l'ANC pretén empènyer el Govern a «enfortir l'Agència Tributària de Catalunya», indiquen des de l'entitat.

Des de l'ANC assenyalen que es tracta d'una «eina d'estat indispensable» perquè gestiona un volum important de recaptació i d'informació tributària.

A través d'aquesta iniciativa, l'entitat considera que l'administració catalana «estarà preparada per afrontar amb més garanties la culminació del procés d'independència quan arribi el moment».