Mossos d’Esquadra i Policia Nacional van denunciar penalment el passat 5 de maig un home, de nacionalitat italiana, com a presumpte autor d’un delicte d’apropiació indeguda i falsificació documental de vehicles de luxe.

La investigació es va iniciar a principis de febrer en un control del Grup de Recerca i Documentació dels Mossos per comprovar els documents presentats a les estacions d’ITV de vehicles procedents d’altres països per al tràmit de matriculació al nostre país. 

Els agents van detectar incoherències i indicis de falsedat documental en la documentació d’Itàlia que presentava una empresa amb seu a Girona per matricular un vehicle d’alta gamma. 

D’aquesta manera, els agents van identificar fins a quatre vehicles en les mateixes circumstàncies que van ser intervinguts mentre es feien les comprovacions de la documentació presentada.

La trama

Durant la investigació, agents d’ambdós cossos policials van esbrinar que l’administrador d’una empresa de Girona adquiria els vehicles a través de contractes de lloguer d’unes empreses italianes. Posteriorment, l’investigat els portava a Girona on iniciava els tràmits per matricular-los sense coneixement dels legítims propietaris, acreditant la propietat amb documentació de compravenda falsificada.

Els quatre vehicles d’alta gamma intervinguts tenen un valor al mercat aproximat de 770.000€. L’investigat, a qui ja li consten antecedents a Itàlia per fets similars, haurà de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan sigui requerit. La investigació la porten a terme els Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona i la Brigada Provincial Judicial de la Policia Nacional de Girona.