La nova junta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell de Girona (AVVBV), format per quatre veïnes i tres veïns que viuen a diferents zones del barri, vol establir un espai d’intercanvi col·lectiu on «compartir propostes i inquietuds i arribar a acords amb veïns i veïnes, comerciants, entitats, agents socials i polítics sempre buscant el benestar del barri i els seus habitants».

Per treballar en aquesta línia, el projecte presentat s’estructura al voltant de cinc eixos interconnectats entre si.

El primer d’aquests pretén treballar per augmentar la seguretat al barri, amb una xarxa de suport veïnal «davant els problemes detectats» que reculli les problemàtiques. També es vol dignificar l’espai públic, «donant resposta a les necessitats i inquietuds dels veïns i veïnes» i millorar la relació entre els habitants del barri i el medi ambient, preparant-lo amb mesures per mitigar el canvi climàtic «com naturalitzar l’entorn i l’espai públic».

Per últim, la nova junta diu que vol oferir «un conjunt de propostes culturals, de xarxa i suport mutu, d’acompanyament, de coneixença, oci i recreació» i potenciar el comerç on poder «fer-hi les compres diàries al Barri Vell».

A banda, la nova junta va comunicar ahir que vol vetllar per dues mocions relacionades amb el Barri Vell i aprovades al ple municipal. Una és la relacionada amb el repartiment equitatiu entre tots els barris de Girona de les activitats culturals, lúdiques i esportives i l’altra és relativa a la regulació dels habitatges destinats a ús turístic.

Dilluns es va fer el relleu de juntes, amb l’elecció de l’única candidatura que es va presentar. L’anterior ha ocupat el càrrec durant tres anys.

«Agafem el relleu conscients dels desafiaments que es presenten, com la preocupació manifestada pels veïns i veïnes en els darrers mesos pels furts i conductes incíviques», van expressar els veïns i veïnes que conformen la nova AVVBV.