L’Ajuntament de Quart iniciarà aquest juliol un procés participatiu per planificar les polítiques de promoció econòmica vinculades amb el sector industrial. L’objectiu és establir línies d’actuació que millorin i promoguin el polígon industrial Pla de l’Illa. El procés deliberatiu comptarà amb la participació dels propietaris i llogaters establerts al Pla de l’Illa així com empresaris de la zona. A través del treball conjunt, es podrà diagnosticar la situació actual i definir accions.

Aquest procés participatiu comptarà amb el suport econòmic de la Diputació de Girona a través de la seva línia de subvencions per elaborar plans d’actuació i documents de planificació sectorial de promoció i desenvolupament econòmic i local per aquest exercici 2021. A més, també compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, amb qui l’Ajuntament de Quart hi ha signat un conveni marc que facilita la col·laboració en la línia de treball de dinamització industrial.

El procés s’ha dividit tres fases (Definició, Diagnosi i Estratègies i propostes d’acció) que es té previst que finalitzin a finals del mes d’octubre d’aquest mateix any. El projecte compta amb la participació de la consultoria especialitzada Neòpolis la qual fa més de 15 anys que es treball amb projectes de similars característiques.

La primera sessió de treball, el 13 de juliol

El pròxim13 de juliol a la tarda tindrà lloc la primera sessió de treball, titulada «Debat sobre el desenvolupament sostenible i econòmic del polígon industrial de Quart». Aquesta es realitzarà a la Biblioteca Miquel Pairolí de Quart i comptarà amb el treball conjunt entre empresaris locals, representants polítics de l’ens local i tècnics del consistori i del Consell Comarcal del Gironès.

En aquesta primera sessió es pretenen identificar conjuntament les fortaleses, febleses i reptes pel que fa al sector industrial del municipi i el polígon en concret. A més també s’hi tractaran temes de sostenibilitat i de relació entre l’Ajuntament i els agents econòmics locals.

Així mateix, a l’inici de la jornada es realitzarà una ponència a càrrec de l’Oficina de Transició energètica de la Diputació de Girona titulada «Beneficis de l’autoconsum d’energia solar fotovoltaica en el sector industrial». Aquesta presentació informarà i dotarà d’eines als empresaris que hi assisteixin per millorar la sostenibilitat i, de retruc, els beneficis de les seves empreses (subvencions, recursos útils, casos pràctics...).

Projecte iniciat el 2016

Aquest projecte dona continuïtat a un procés de dinamització que es va iniciar l’any 2016 per promoure l’economia municipal i possibilitar el seu creixement. Ara es reprèn el projecte i s’inicia aquest procés deliberatiu per actualitzar-lo amb la situació actual, molt marcada per la situació d’emergència viscuda els darrers mesos a causa de la COVID-19.