El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va presentar ahir a Girona la seva nova aplicació que permet apropar l’arquitectura a la ciutadania. L’«app» té l’objectiu de facilitar les gestions amb el Col·legi i difondre la cultura catalana a través de la geolocalització de més de 2.000 edificis arquitectònicament rellevants.

«El Col·legi ha fet una gran aposta per la digitalització», remarcava la degana de l’entitat, Assumpció Puig. «L’aplicació està pensada per donar un servei professional a l’arquitecte”, afegia. L’«app» permet seguir l’actualitat, accedi r als butlletins i agilitzar els tràmits amb el Col·legi.

«No volíem que fos només una eina de treball», subratllava Puig. L’aplicació integra la informació de la pàgina web arquitecturacatalana.cat, que ofereix un mapa amb un recull d’edificis destacats del territori. L’usuari pot geolocalitzar-los, obtenir-ne informació i seguir els itineraris proposats. «La difusió de l’arquitectura catalana és fonamental», concloïa la degana. «És una aplicació senzilla i intuïtiva», emfatitzava la directora d’Estratègia Digital del COAC, Isabel Bellot.

En l’acte també hi van participar el president del COAC Girona, Marc Riera, i els desenvolupadors d’arquitecturacatalana.cat, Aureli Mora i Omar Ornaque. Per acabar, l’entitat va oferir una demostració del funcionament de l’aplicació amb una ruta pel Barri Vell.