L’Ajuntament de Girona està fent obres simultàniament en tres punts per ubicar-hi noves estacions de Girocleta. Es tracta dels tres espais que van sortir guanyadors en una enquesta estrambòtica sense límit de vots per persona. S’instal·len a la prolongació del carrer Migdia a la zona de la plaça Celestina Vigneaux, a l’avinguda Sant Narcís a la zona del parc Comtessa Ermessenda i a la carretera de Taialà a l’entorn de l’escola. La intenció és que es puguin posar en funcionament abans d’acabar l’any, probablement a l’entorn de les festes nadalenques, segons ha indicat la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda. Tindran a l’entorn d’una vintena d’anclatges cadascuna.

Votació estrambòtica

Aquests tres indrets es van imposar a altres tres opcions: la cruïlla entre l’avinguda Lluís Pericot i el carrer Marquès de Caldes de Montbui, la plaça de Salt a tocar del polígon de Mas Xirgu i la zona de la plaça de Sant Feliu a Pedret. A la votació es va donar el cas que van comptabilitzar-se més de 205.000 vots en un municipi amb poc més de 100.000 habitants i poc acostumada a prendre part en processos participatius. L’opció amb més suport va rebre més de 82.000 vots. Les tres ubicacions ara descartades es construiran, molt probablement, entre els anys 2022 i 2023. Quan aquestes tres estacions entrin en funcionament, a la ciutat hi haurà 26 punts amb anclatges per deixar-hi o agafar una de les bicicletes de lloguer municipal, un sistema de mobilitat sostenible que va néixer el 25 de setembre de 2009 amb vuit estacions, 205 aparcaments i160 bicicletes. Aleshores, l’alcaldessa era Anna Pagans i la regidora de mobilitat era Isabel Salamaña. L’última estació que s’ha posat en marxa fins ara és la de Pedret.

La posada en funcionament de les tres noves estacions coincidirà en em temps, aproximadament amb l’arribada de 250 noves bicicletes. La regidora de mobilitat ha explicat que un centenar de vehicles han d’arribar abans d’acabar aquest mes de novembre de mes de novembre i les altres 150 unitats ho faran a finals del mes de desembre. Marta Sureda però, ha concretat que en gran part, les noves bicicletes serviran per substituir les girocletes més antigues.