L’Ajuntament de Quart ha endegat la campanya «Art sí, vandalisme no» amb l’objectiu de conscienciar entorn a les pintades «incíviques» que es produeixen en diversos espais del municipi. Amb aquesta intenció, la regidoria de civisme de la corporació i ha decidit iniciar diverses actuacions durant els mesos de novembre i desembre.

El regidor d’entitats i civisme, Arnau Benac, ha volgut destacar que «és preocupant la quantitat de recursos que ha de destinar l’Ajuntament en poder revertir l’estat de les infraestructures que han estat pintades» i ha puntualitzat «això s’ha d’acabar».

Amb aquest objectiu, el responsable municipal de l’àrea de civisme ha assenyalat que «com a Ajuntament que som hem d’intentar redirigir totes aquestes pintades cap a un camí artístic que tots puguem gaudir deixant de banda el vandalisme que ens perjudica a totes i a tots».

Un mur a Palol d’Onyar

Entre les actuacions que es duran a terme hi ha l’habilitació d’un espai perquè totes les persones interessades en realitzar els seus grafits puguin fer-ho. De moment s’ha escollit un mur que es troba situat a l’antiga pista de Palol d’Onyar.

Les creacions de cada artista urbà romandran exposades al públic durant un període determinat, ja que al cap d’un temps prudencial un altre artista podrà plasmar-hi els seus grafits al mateix espai. D’aquesta manera l’espai es convertirà, de forma indefinida, en una sala d’exposicions a l’aire lliure, viva i dinàmica.

Reserva prèvia

Per poder-hi participar, tant els veïns i veïnes de Quart com la ciutadania en general, només haurà de fer una reserva a través d’un formulari que s’habilitarà al portal web de l’Ajuntament o trucant a l’Oficina d’Atenció al Públic del mateix consistori.

Aquesta eina municipal en concret només servirà per poder gestionar un ús responsable de l’espai i per respectar els temps d’exposició de l’anterior pintada efectuada.

Una altra acció que es durà a terme per impulsar l’art urbà serà la col·laboració de dos artistes que plasmaran diversos grafits en el municipi: el gironí Henry Lucas i el quartenc Toni Corpas.

En algunes d’aquestes creacions artístiques se’ls donarà total llibertat perquè realitzin grafits que siguin creatius i trencadors i en d’altres es pretén fer partícips als veïns i veïnes de Quart en l’elecció del treball que n’hagi d’acabar resultant.

Això sí, la idea és que aquestes propostes de grafits tingui el denominador comú que seran «elements identitaris del municipi del Gironès i del seu entorn. Aquestes propostes s’estan fent aquests dies.

La campanya de civisme, sota el títol ««Art sí, vandalisme no» va acompanyada d’un cartell informatiu on es demana «expressar el teu talent en les zones habilitades» i que si es fa «fora d’aquests espais, el teu art no llueix i el poble tampoc».

Regidoria contra l’incivisme

Aquesta és la segona campanya que du a terme la nova regidoria de civisme, la creació de la qual es va provar en la sessió plenària celebrada el mes de maig. La primera iniciativa de l’àrea va anar enfocada a conscienciar la població sobre la necessitat de recollir els excrements canins de la via pública.

Una de les properes campanyes serà per difondre la implementació del «porta a porta» i informarà sobre el sistema de recollida selectiva anteriorment mencionat, per facilitar la seva posada en servei entre la ciutadania. A més a més, amb aquesta campanya de civisme també es pretén evitar els «abocaments il·legals que en els últims temps s’han vist incrementats al municipi», segons ha indicat el mateix consistori quartenc.