Unes 400 persones es van manifestar ahir pel centre de Girona en suport a les quatre persones encausades pel tall de les vies de l’AVE en el primer aniversari de l’1 d’octubre. Els participants van sortir de la plaça del Vi, al costat de l’Ajuntament, i van caminar fins a l’estació d’alta velocitat, on es va celebrar un acte polític que va concloure la marxa. Durant tot el recorregut es van escoltar consignes en contra de la justícia espanyola i per demanar l’absolució dels quatre encausats. Un d’ells, l’Òscar Campos, va explicar que afronten el judici del dia 10 de març amb «molta força pel suport» i perquè no han fet «res dolent».

Una desena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra van custodiar la manifestació en suport als quatre joves que el 10 de març afrontaran el judici per haver tallat les vies de l’AVE el primer aniversari de l’1 d’octubre. La marxa, que no va registrar incidents, va recórrer el centre de Girona des de la plaça del Vi fins a l’estació de l’AVE, on els Mossos van desplegar un dispositiu per impedir l’accés dels manifestants.

Durant el recorregut es van escoltar crits contra la justícia espanyola, els Mossos i en suport a la independència i per reclamar l’absolució dels quatre encausats. Un d’ells, l’Òscar Campos, va explicar que afronten el judici «amb força» i va agrair el suport dels manifestants i va assegurar que estan «tranquils» perquè «no han fet res de dolent». «L’única cosa que hem fet ha estat exercir el dret a l’autodeterminació i esperem que la Generalitat es posi al costat dels que li demana el poble», va reblar Campos.

L’advocada d’alguns dels encausats, Montserrat Vinyets, va explicar que es tracta de penes «importants» que podrien suposar l’ingrés a presó, si finalment s’imposa la petició del Ministeri Fiscal. A més, Vinyets també va advertir que les indemnitzacions econòmiques que demanen Renfe i Adif són «elevades» i va deixar clar que el seu objectiu és anar a «buscar l’absolució perquè creiem que es tracta de l’exercici de drets fonamentals».