Robatori amb violència d'un rellotge de luxe a Girona, un Rolex que està valorat en 15.000 euros.

Això és el que va succeir aquest dimarts al migdia al carrer Santa Eugènia, a l'altura de la travessia del carril, a prop del Parc Central.

La víctima va ser un octogenari que caminava per aquesta zona i es dirigia a un negoci familiar. Pels volts de les dotze del migdia, dues dones -que ja s'hi havien apropat els últims dies- van acostar-s'hi, s'hi van arrambar i li van fer una estrebada al braç i li van arrencar el Rolex que portava.

L'home va caure per terra, va quedar mig ensangonat. Però en comptes de defallir, va començar a cridar i un familiar seu va acudir a la seva ajuda. Mentre això succeïa, una de les noies va marxar del lloc dels fets.

Els afectats van avisar els Mossos i alhora, -la víctima i el seu familiar- van avortar la fugida de la noia que encara estava allà, van evitar que pugés al cotxe. A més, van poder recuperar el rellotge que li acaba de robar violentament.

Multireincident

Els Mossos van acudir al lloc i la van arrestar. Es tracta d'una noia de 20 anys, multireincident i que es dedica bàsicament a aquest tipus de robatoris.

La policia l'acusa de ser presumpta autora d'un robatori amb violència i intimidació. A banda, quan els agents la van identificar també van trobar-se amb una sorpresa: comptava amb tres ordres de recerca i detenció per un jutjat d'Elx.

La víctima, de 80 anys, va ser atesa pel SEM i posteriorment, trasllada a l'hospital Josep Trueta, ja que presentava diverses contusions.

Recerca de la fugida

Pel que fa a l'altra autora dels fets, va aconseguir fugir amb el cotxe, però els implicats van aconseguir agafar la placa de matrícula. Els agents mantenen la investigació oberta i busquen l'altra presumpta autora dels fets. A més, la Unitat d'Investigació dels Mossos de Girona està indagant també si aquestes dones poden estar relacionades amb altres casos de robatoris d'aquestes característiques.

Ja les coneixia

Es dona el cas que les dues dones, feia uns dies que s'havien acostat ja a la víctima i sospiten que la vigilaven fins que aquest dimarts van fer el cop. Li havien demanat per l'hora, si feia calor, entre altres. L'home les va reconèixer en el moment dels fets i posteriorment, davant la policia.

Aquest no és el primer robatori de rellotges de luxe que té lloc a la província i del que transcendeix una detenció. El 29 de maig, els Mossos van detenir una parella per intentar furtar un rellotge de luxe valorat en 10.000 euros amb el sistema de l’engany de l'abraçada a Begur.