La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat un jove per llançar una pedra durant una de les jornades de protesta per la sentència dels líders del procés dictada el 2019.

La fiscalia li demanava inicialment dos anys i mig de presó per un delicte de desordres públics, però finalment va pactar una rebaixa de la pena amb la defensa que permetrà que el jove no entri a la presó.

Els fets van tenir lloc cap a un quart de nou del vespre del 18 d’octubre de 2019, segons relata la fiscalia. Davant el tribunal, el processat va admetre que va dirigir-se davant la Subdelegació del Govern juntament amb una multitud i va llançar una pedra «de la mida d’una mà» davant la línia policial que protegia la institució. Tot plegat «amb l’objectiu de subvertir l’ordre públic, amb un objectiu col·lectiu i atemptant contra la integritat dels agents de l’autoritat».

No consta que la pedra arribés a ferir cap agent o que ocasionés danys a l’edifici. L’acusat també haurà de pagar les despeses del judici. Amb tot, no haurà d’entrar a la presó a canvi de no cometre cap delicte durant els pròxims tres anys. La sentència és ferma, ja que cap de les parts ha manifestat la intenció de recórrer-la.

Més encausats a judici

Aquest no ha estat l’únic cas relacionat amb les protestes postsentència que ha arribat a l’Audiència de Girona aquesta setmana. El dimarts també s’havia de jutjar un acusat de desordres públics, però el judici es va suspendre.

En aquest cas, la fiscalia demana 3 anys de presó a un acusat de llançar una pedra «o un altre objecte contundent» contra una furgoneta policial que circulava per la zona de la Subdelegació del Govern a Girona per reforçar la seguretat a l’edifici el mateix 18 d’octubre, cap a les 21.20 hores. En aquest cas, tampoc consta que l’atac perpetrat provoqués cap ferit.