Llagostera inicia avui la segona edició de l’Arrela’t amb un conjunt d’activitats per reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació́ al territori. "Amb l’Arrela’t volem consolidar la festa tradicional de la pagesia, arrelar-la, omplir-la de contingut festiu i d’expressions de la nostra cultura popular. Volem, també, fer memòria per entendre qui som i d’on venim, però̀ sobretot reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació al territori" ,segons el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

La programació es centra en un aspecte molt vinculat al món agrari: el bosc, la seva gestió i els incendis forestals. La programació s’allargarà fins diumenge. Avui (19:00 hores), hi ha prevista la presentació del llibre Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols, amb Josep Matas i Eloi Madrià i els autors. L’endemà es projectarà el documental El color de les cendres, d’Antoni Martí al Teatre Casino Llagosterenc i seguidament hi haurà un taula rodona.

Dissabte al Parc de l’Estació hi haurà una trobada de puntaries, una demostració de batre i fer el paller, animació i tallers familiars i un concert de cançons populars i de taverna amb el Grup Julivert. Finalment, diumenge hi haurà la taula rodona "Gestió forestal socialment responsable". L’Arrela’t acabarà amb un concert de Xiomara Abello.