Un home va robar aquest dimecres en 12 trasters de Girona i el mateix dia, els Mossos d'Esquadra van localitzar algunes de les bicis robades en un garatge de Salt.

En el local de Salt hi havia una vintena de vehicles i peces. Els Mossos van detenir el lladre que hauria robat en els trasters i mantenen la investigació oberta.

La detenció es va fer aquest dimecres i l'arrestat és un home, de 49 anys a qui els Mossos acusen de ser el presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a 12 trasters.

El robatori en els trasters es va produir la matinada del dimecres 31 d’agost en un bloc del carrer de Cartellà, ubicat entre els barris de Taialà i Domeny de Girona. En tots els casos, el lladre va forçar la porta i va robar bicicletes i altres objectes de valor.

Gràcies a la col·laboració ciutadana una patrulla va localitzar, poques hores després - a la tarda- un garatge a Salt que està ubicat al carrer d'Àngel Guimerà on sospitaven que hi podia haver els objectes robats.

La sorpresa va venir quan els agents van veure que a l’interior del qual hi havia molts vehicles i d'aquests, algunes bicis que havien robat durant la matinada a Girona. 

Els policies van recuperar tres de les bicicletes sostretes en els trasters i 14 bicicletes més, dos patinets elèctrics, set quadres de bicicletes desballestats i diverses rodes empaquetades.

Els agents que investigaven el cas van contactar amb el propietari del local però aquest desconeixia que hi havia els vehicles, ja que tenia el garatge llogat.

Finalment, els agents van detenir l’home que feia ús d’aquesta plaça d’aparcament pels robatoris dels 12 trasters.

La Policia Local de Salt també va col·laborar amb els Mossos el dia de la troballa i una grua del cos municipal va traslladar els vehicles a una seu policial.

La investigació continua oberta per esbrinar l’origen de les altres bicicletes intervingudes i els Mossos no descarten que el detingut estigui implicat en altres fets delictius, ja que els vehicles i peces trobades al garatge de Salt són tots de procedència dubtosa, és a dir, podrien ser robats.

El detingut, sense antecedents, va declarar davant de la policia i pròximament serà citat per declarar davant del jutge.

Identificar la bicicleta

Des dels Mossos d'Esquadra aconsellen que per ajudar a detectar i evitar el comerç il·legal de bicicletes sostretes així com facilitar la seva recuperació es recomana anotar el seu número de bastidor. Ja que cada bicicleta té un número únic i exclusiu que la identifica.

Normalment, aquest número de bastidor està situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler. Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.

També recomanen anotar el número de bastidor en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció