«Fa un any estàvem contemplant tots els escenaris possibles», explicava el vicealcalde de Girona Quim Ayats. La pandèmia va fer que l’any 2020 la programació de les Fires de Girona fos mínima, mentre que l’any passat, finalment, es van poder fer els concerts a La Copa amb l’única restricció de la mascareta. Tot i així, tots els actes no es van desglossar fins ben a prop de l’inici de la programació. «Aquest any no s’ha fet esperar tant», apuntava Ayats. Així que, quan falten una mica més de tres setmanes per l’inici de les Festes de Sant Narcís, els gironins ja poden consultar els més de 200 actes i activitats que es duran a terme entre el 28 d’octubre i el 6 de novembre. Unes fires que pretenen ser de «retrobament» entre família i amics.

«Recuperem el 100%» la normalitat, deia el vicealcalde de Girona. D’aquesta manera, ahir, Ayats, la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori, M. Àngels Cedacers, i el programador de les Fires, Natxo Morera de la Vall, van detallar ahir tots els detalls i totes les novetats del programa d’enguany. Ayats va remarcar que serien «unes fires per tothom». Per això, i continuant amb la línia dels últims anys, es farà la jornada de silenci, amb un so i una il·luminació més baixa, mentre que dijous 3 de novembre se celebrarà la jornada econòmica en les atraccions. A part, els barris de Can Gibert i Pla de Palau tindran atraccions sostenibles.

«Hi ha actes de la cultura popular que cal reforçar», afirmava el programador de les Fires, Natxo Morera de la Vall. D’aquesta manera, enguany el programa presenta algunes novetats, a part dels actes tradicionals com la trobada de gegants, les havaneres, els correfocs, la diada castellera i la pujada del pilar o el castell de focs, que tancarà les festes el diumenge 6 de novembre. Una de les novetats principals serà l’anxovada que es farà dimarts dia 1 de novembre (17h) al parc del Migdia i que anirà acompanyada d’un concert d’havaneres a càrrec de Les Anxovetes i Arjau. El parc Migdia també acollirà l’espectacle del 25è aniversari de l’Escola Municipal de Música, el 2 de novembre (18:30h), i el primer combat de glosa, que es farà el 5 de novembre (19h). Per altra banda, es recupera la nit de música electrònica, es reforça la programació pel que fa a orquestres o es farà una ballada de sardanes al Passeig de Francina Boris i Codina per homenatjar a la personalitat que dona nom a aquesta via.

Seguretat. Quim Ayats: «Buscant fórmules»

La seguretat és un dels punts que està sobre la taula quan s’aproximen les Fires de Girona. Enguany, és un tema que està més a l’aire que en anys anteriors perquè la Policia Municipal ha deixat de fer hores extres ja fa algunes setmanes. Els sindicats asseguren que mantindran la protesta fins que hi hagi un acord que, de moment, sembla estar encallat. Per tot això, Quim Ayats va afirmar ahir que «estem buscant fórmules per vetllar per la seguretat», i també va afegir que «és imprescindible» la coordinació amb altres cossos de seguretat com Mossos d’Esquadra, bombers o el SEM.