L'Ajuntament de Salt va posar en marxa durant el mes d'octubre el servei Minuts Menuts que té per objectiu fomentar la conciliació familiar. Aquest servei de cangur per deixar a nens i nenes de fins a sis anys, mentre els seus pares poden fer gestions, formacions, recerques laborals o gaudir d'un temps de descans.

Ubicat a l'espai SOM Salt i organitzat a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt va obrir el passat 10 d'octubre i des de llavors ja disposa d'una vintena d'infants inscrits. Les famílies disposen de fins a tres hores continuades durant tres dies a la setmana per deixar els infants. «Amb Minuts Menuts oferim un recurs de proximitat lúdic, educatiu i d'atenció social per la cura temporal d'infants, amb l'objectiu de millorar la conciliació de les famílies de Salt», apuntava la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Acció Social, Ciutadania i Comunitats, Margarita de Arquer.

Actualment, el Minuts Menuts és un servei que es troba en una fase pilot. És per això que durant el que resta de 2022 serà gratuït per a totes les famílies que vulguin disposar d'ell. «Fem una aposta per ampliar els serveis d’intervenció educativa no formal existents al municipi i, a la vegada, cobrim la demanda d’un servei que permet donar espai personal a les famílies», també destacava Arquer.