Manaies de Girona: El recorregut d'avui

La insígnia es portarà a una casa familiar del pendonista, l’expresident de l’entitat Narcís Reixach, ja que ell viu a Montjuïc i seria un trajecte massa llunyà pel Maniple per fer-lo a peu

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Els Manaies de Girona surten avui per portar el penó al carrer Grober. La confraria portarà estendard a una casa familiar del pendonista d’honor d’aquest any i expresident de l’entitat, Narcís Reixach. El recorregut s’iniciarà a les vuit del vespre a la seu dels Manaies, a l’església deSant Lluc i passarà per la plaça del Vi després d’avançar, a marxa lenta i picant amb les llances a terra, pel carrer de les Ballesteries i el carrer dels Ciutadans. Davant de l’Ajuntament faran algunes de les tradicionals figures, com ara la roda o l’estrella. Són els moments en què els armats es van creuant entre ells després de desfer, provisionalment, a la seva configuració. A continuació enfilaran pel pont de pedra, el carrer Nou, que faran de dalt a baix i giraran per la Gran Via de Jaume I i el carrer Sèquia per arribar a la casa de Maria Reixach, la filla del pendonista. Narcís Reixach viu a Montjuïc i era molt lluny pel trajecte a peu. El Maniple tornarà a sant Lluc, però abans pujarà i baixarà per les escales de la Catedral.

L’estendard de la confraria quedarà visible fins al divendres, a la tarda, els armats tornaran per recollir la insígnia i el pendonista per participar en la Processó.

RECORREGUT D’ANADA A CASA EL PENDONISTA – Inici a les 20:00 h.

Sant Lluc (Carrer del Rei Ferran el Catòlic)

Plaça de Sant Feliu

Pujada Sant Feliu

Carrer Ballesteries

Carrer Cort Reial

Plaça de l’Oli

Carrer Ciutadans

Plaça del Vi

Pujada Pont de Pedra

Carrer Nou

Gran Via Jaume I

Carrer sèquia

Carrer Cristòfol grober núm:7 (entrega el penó)

RECORREGUT DE RETORN A SANT LLUC – Al finalitzar el lliurament.

Carrer Nou

Pont de pedra

Rambla de la Llibertat

Carrer Argenteria

Quatre cantons

Carrer Ballesteries

Pujada de Sant Feliu

Plaça de Sant Feliu

Portal de Sota Portes

Escalinata de la Catedral