Es redueixen un 25% els robatoris a Sant Gregori en 6 mesos

La Guàrdia Municipal es va posar en marxa al novembre amb tres agents i aquest mes s’hi incorpora un quart

El cotxe de la Guàrdia Municipal de Sant Gregori

El cotxe de la Guàrdia Municipal de Sant Gregori / Ajuntament de Sant Gregori

DdG

La posada en marxa del servei de la Guàrdia Municipal de Sant Gregoria ha suposat que els robatoris amb força a domicilis s’hagin reduït un 25%. Si es comparen les dades de fets delictius, entre novembre de 2021 a abril de 2022 i entre novembre de 2022 i abril de 2023, els fets delictius al municipi, s’han reduït un 11%.

Els furts també han baixat un 25%, els danys contra la propietat han disminuït un 71% però han augmentat les estafes bancaries per Internet o estafes informàtiques de 4 a 22.

La Guàrdia Municipal a Sant Gregori va iniciar els serveis el novembre de 2022 amb tres agents i a partir d’aquest mes de juny ja es comptarà amb un total de quatre agents per cobrir els diferents torns. 

Entre els mesos de juny i agost es prioritzarà el servei nocturn per controlar les incidències que es reben per sorolls durant la nit i evitar possibles robatoris o furts durant aquesta franja.

Amb l’adquisició recent d’un sonòmetre es podran realitzar lectures a tubs d’escapament de vehicles o motos i també mesuraments de sorolls durant la nit en cas de ser requerits per aquest motiu.

Operació contra els ocupes

Fa pocs dies, la Guàrdia Municipal va iniciar un operatiu, conjunt amb Mossos d’Esquadra, per motivar la marxa de les persones de l’única casa ocupada al municipi. En l’operatiu es va donar protecció als operaris de les empreses de llum i aigua per desconnectar aquests serveis punxats de forma il·legal. Arrel d’això, la casa ocupada va ser abandonada en pocs dies i coordinats amb l’entitat bancaria propietària, s’han assegurat portes, finestres i col·locat una alarma a l’habitatge.

Des de fa uns mesos la Guàrdia Municipal també està treballant en l’elaboració d’informes referent a les construccions existents als horts de la Llémena. S’han obert 9 expedients contra les construccions il·legals i s’estan tramitant per la via penal. No es descarta obrir nous expedients en les pròximes setmanes en aquest punt i en algun altre lloc del municipi.

Les normes de trànsit

Vetllar per la seguretat viària i les normes de circulació al municipi també ha estat una tasca de la Guàrdia Municipal: evitar l’aparcament o estacionament a sobre les voreres, en passos de vianants, en places d’aparcament de vehicles de persones amb mobilitat reduïda, en zones de càrrega i descarrega o en zones on no està permès l’estacionament ja que pot posar en risc als vianants o als altres vehicles.

De cara a la Festa Major de Sant Gregori, al juliol, s’està treballant en un dispositiu especial, entre Guàrdia Municipal, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i seguretat privada amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat durant les nits de concerts i amb més afluència de persones al poble.