Exposen els estudis acústics i de mobilitat de la sala de festes del Pont de la Barca

La idea del promotor és que a l’espai, entre Fontajau i Sant Ponç, s’hi facin concerts i altres espectacles i amb una capacitat per a 622 persones

L’equipament es diria «Alter» jugant amb la paraula «alternatiu» i la proximitat amb el riu Ter

S'assegura que el soroll estaria sempre dins de la norma i que l’aparcament està resolt amb les places del Mercadona i de l’Ocine

La nau industrial, amb un mur de protecció construït per l'Ajuntament i el riu Ter a l'esquerra.

La nau industrial, amb un mur de protecció construït per l'Ajuntament i el riu Ter a l'esquerra. / ANIOL RESCLOSA

Redacció

L’Ajuntament de Girona ha sotmès a informació pública el projecte tècnic i els annexos corresponents a l’estudi d’impacte acústic i estudi de Mobilitat presentats per a la tramitació de llicència d’ús i d’obra provisional d’una antiga nau industrial perquè es converteixi en un local per a activitat de sala de festes amb espectacles. El promotor va anunciar fa uns mesos que la idea era que l’espai es digués «Alter» jugant amb la paraula alternatiu i amb la proximitat amb el riu Ter i que hi primarien els concerts i que tindria una capacitat màxima per a 622 persones.

El projecte i usos provisionals d’adequació del local l’ha redactat l’enginyer tècnic industrial Carlo Argano Odriozola.

Acústica

L’estudi d’impacte acústic ha anat a càrrec de l’enginyer tècnic telecomunicació Francesc Sampedro Noya de la consultoria acústica SiS. Aquest document assegura que «considerant els nivells d’emissió previstos, generats per les fonts de soroll de l’activitat, les mesures correctores projectades i la seva correcta execució, es pot afirmar que no se sobrepassaran els valors límits dels nivells d’immissió en l’ambient exterior exigits a la normativa vigent» fins i tot considerant les condicions més crítiques dels nivells d’emissió».

Aparcament

Pel que fa a l’estudi bàsic de capacitat d’estacionaments de la sala de concerts, ha anat a càrrec de NSF geografia i paisatge del geògraf i exregidor Narcís Sastre Fulcarà. L’estudi afirma que es pot constatar «l’existència d’una suficient oferta d’estacionament per compensar les 63 places requerides a Alter segons les normes del Pla General».

 Es recalca que «si es consideren només els aparcaments de Mercadona i Ocine, que són els que presenten un major potencial per absorbir la demanda de la sala Alter, l’oferta lliure supera les 63 places en totes les franges analitzades».

L’exposició pública del projecte i de les estudis acústic i de mobilitat estan disponibles fins al 15 de setembre. Durant aquest període, els poden presentar al·legacions. De fet, les associacions de veïns de Fontajau i de Sant Ponç, quan van tenir coneixement del projecte van recollir firmes en contra per l’impacte que podria tenir a les nits a nivell de civisme als carrers i a la llera del riu.

Subscriu-te per seguir llegint