Girona aprova el projecte per pavimentar el carrer Pruner de Girona

Els treballs, que van ser votats pels veïns en els pressupostos participats de 2018, costaran 70.000 euros i quan comencin, duraran uns sis mesos

Hi haurà un ferm amb forma de «V», amb recollida d’aigües pluvials i escales i murs per salvar el desnivell

El tram del carrer Pruner, pendent d’urbanitzar, sense voreres ni asfalt.

El tram del carrer Pruner, pendent d’urbanitzar, sense voreres ni asfalt. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte que hauria de servir per pavimentar el carrer Pruner, al barri de Font de la Pólvora, des de els límits d’una primera intervenció de l’any 2017 fins a l’aparcament existent. El cost previst de l’operatiu és de 70.880 euros. L’actuació es va aprovar en els pressupostos participats corresponents a l’any 2018. Aquesta actuació té com a objectiu la millora de la pavimentació, del sanejament de les aigües plujanes i de l’enllumenat públic.

L’any 2017, el carrer Pruner va ser objecte d’una primera intervenció on es va actuar en la millora de la pavimentació i del sanejament mitjançant la construcció de quatre embornals i la canalització de les aigües pluvials. Les obres també van incloure la connexió dels baixants dels edificis propers al desguàs principal. Aquesta actuació només va afectar a la primera part del carrer Pruner, davant la Llar d’Infants El Cavall Fort. Així, va quedar pendent l’arranjament des dels límits de la intervenció, realitzada durant el 2017, fins a l’aparcament.

La proposta per aquest tram pendent és seguir el mateix criteri que l’actuació realitzada al 2017. La intenció és construir el paviment en forma de «V» amb la recollida d’aigües pluvials al centre, paviment de formigó in situ acolorit, fins al final de l’àmbit del bloc d’habitatges per posteriorment continuar el paviment amb una sola pendent transversal. L’entrega amb l’aparcament es farà mitjançant escales i petits murets per salvar el desnivell, tant ascendent en el tram final, com descendent en el lateral, per entregar amb el darrera del bloc i l’entrada de l’aparcament.

Enllumenat

La proposta també incorpora, adequar i ampliar l’enllumenat de tot el carrer a la nova urbanització del carrer, col·locant 5 columnes d’enllumenat noves i 6 lluminàries. Així com ampliar la xarxa de sanejament i connectar-la amb l’existent.

El termini estimat de la duració de l’actuació és de sis mesos. No obstant, encara queden uns mesos per tal que comencin els treballs. Un cop s’aprovi definitivament el projecte, s’obrirà un concurs públic i s’escoltaran les ofertes de les empreses constructores interessades en fer els treballs. Després d’estudiar les propostes s’escollirà la millor opció i s’adjudicaran les obres per tal que, ja sí, es pugui iniciar l’execució del projecte.

Subscriu-te per seguir llegint