Girona incorpora nou furgonetes elèctriques a la flota de vehicles municipals

L’adquisició ha permès renovar i ampliar el parc mòbil actual 

Els nous vehicles municpals.

Els nous vehicles municpals. / Ajuntament de Girona

Redacció

L’Ajuntament de Girona ha incorporat nou furgonetes elèctriques a la flota municipal de vehicles. Aquestes s’utilitzaran per dur a terme diferents serveis públics de naturalesa o competència local. L’adquisició ha permès renovar i ampliar el parc mòbil actual del consistori que consta de 32 furgonetes, entres altres automòbils.

"Amb aquesta inversió modernitzem la flota de vehicles municipals i la fem més sostenible. Les furgonetes elèctriques ens permetran dependre menys dels combustibles fòssils que s'estan esgotant, alhora que reduïm la contaminació que generem com a Ajuntament", ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana del consistori, Cristina Andreu.  

En concret, s’han comprat sis furgonetes per realitzar tasques de mobilitat. Pel que fa a les tres restants, aquestes van destinades a la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT), a la brigada municipal de control de plagues i a la unitat d’estacionament regulat a la via pública. Es tracta de vehicles elèctrics destinats al transport de mercaderies de dues places i de color blanc.

El consistori va rebre ahir els nous vehicles. Aquests s’han comprat, a través de concurs públic, a l’empresa Romauto Grup Concessionaris i tenen un cost de 315.728,39 euros (IVA inclòs).