El Celler de Can Roca oferirà tastos dels seus destil·lats

Els germans Roca comercialitzen des de fa un any una línia de begudes nascuda al restaurant

Martínez i Guixer, en la presentació d’Esperit Roca a Casa Cacao aquest dissabte.

Martínez i Guixer, en la presentació d’Esperit Roca a Casa Cacao aquest dissabte. / Tapi Carreras

Els germans Roca acostaran al públic els destil·lats ideats per al Celler de Can Roca amb tastets. Quan fa un any de la sortida al mercat d'Esperit Roca, una gamma de destil·lats que fins llavors només es podien degustar al restaurant, els seus responsables volen donar-li impuls amb la posada en marxa d'experiències de tast a La Masia I+R de El Celler de Can Roca per conèixer-ne tots els detalls i maridar els destil·lats amb productes de Casa Cacao.

Aquesta línia de begudes concebuda com «la cuina líquida» del Celler va començar internament fa anys i l'any passat va treure al mercat -a la botiga de Casa Cacao i al Rocambolesc, a Girona, i també en línia- sis referències pensades per «encapsular el paisatge», com asseguren els seus responsables, Bernat Guixer i Dani Martínez, que han desenvolupat el projecte de bracet amb el sommelier Josep Roca.

Amb ampolles fetes a mida, Esperit Roca va néixer amb dues sèries, que se sumen a les dues cerveses de garrofa que tenien fins ara.

La primera és la sèrie Paratge, amb la Ginebra de Te de Roca com a vaixell insígnia. També un Vi amb Arrels, un vi del Pirineu aromatitzat amb herbes de la Vall Fosca pensat per a l'aperitiu i un Aiguardent de Garrofa.

La segona és la sèrie Cacau, totalment lligada a la Casa Cacao de Girona i que treballa amb la mateixa matèria primera que la xocolateria, el cacau Hacienda Victoria (Equador). En aquest cas, inclou una Ginebra de Cacau, un Esperit de Cacau i el Licor de Cacau.

«Cada ampolla inclou l'anyada, com el vi, perquè cada destil·lat surt molt diferent d'un any a l'altre, és un producte únic», assenyala Guixer.