Sorprenen un lladre a l'AP-7, el tanquen a la caravana i el detenen a Girona

Dos turistes han patit un robatori amb el mètode del peruà a Sant Julià de Ramis, han anat a denunciar els fets als Mossos amb el lladre inclòs, que duien al vehicle

Vídeo: Sorprenen un lladre a l'AP-7, el tanquen a la caravana i el detenen a Girona

Oriol Puig Tomàs

Eva Batlle

Eva Batlle

Uns turistes hongaresos han patit un furt amb el "mètode del peruà" a l'autopista AP-7 aquest dimecres al migdia a Sant Julià de Ramis. El que no s'esperaven els dos lladres era la seva reacció: han carregat un dels delinqüents a dins de la caravana i l'han portat fins als Mossos d'Esquadra a Girona, on se l'ha detingut. L'arrestat és un jove de 23 anys i que ha quedat acusat de ser presumpte autor d'un delicte de furt.

Els fets han succeït cap a la una del migdia a l'altura del quilòmetre 54 de l'autopista AP-7 a Sant Julià de Ramis. Els dos turistes hongaresos circulaven en sentit Girona i quan passaven per aquest punt de la via ràpida, un vehicle de color blanc els ha fet senyals perquè s'aturessin al voral. Un home els ha dit que tenien algun problema a la roda i els ha distret. Mentre que un altre, que estava amagat a darrere del vehicle, s'ha encarregat de robar-los: els ha sostret diners, telèfons mòbils i fins i tot roba.

En aquell moment, la parella de víctimes s'ha adonat del robatori i ha reaccionat de forma inesperada. Ha fet entrar un dels lladres a dins de la caravana amb la qual viatjaven i han marxat. L'altre lladre ha aconseguit fugir amb el botí.

Això succeïa poc després de la una del migdia i cap a tres quarts de dues, els turistes s'han apropat fins a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) dels Mossos d'Esquadra a denunciar els fets. La sorpresa ha estat per la policia perquè les víctimes els han informat que duien un dels lladres a dins del seu vehicle. Un tot terreny i una caravana que han estacionat davant la plaça Pompeu Fabra i el carrer de Joan Maragall, davant la seu de la Generalitat de Girona.

Arran d'això, els agents de l'oficina de denúncies han informat agents de paisà perquè també anessin fins al lloc on hi havia els vehicles. Han localitzat al presumpte lladre i se l'han endut cap a comissaria per identificar-lo. Finalment, aquest jove de 23 anys ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte de furt a interior de vehicle. Aquest individu ja comptava amb antecedents policials i no era el primer cop que actuava per l'autopista.

Pel que fa a l'altre lladre d'autopistes, els Mossos d'Esquadra investiguen qui pot ser i el busquen.

[object Object]

El mètode del furt del peruà consisteix en el fet que els lladres es posen al darrere de la futura víctima, li assenyalen la roda com si l’hagués punxada i el van tancant per darrere amb el cotxe i acaba al voral aturat. Un dels furters parla amb la víctima i l’altre li roba, i marxen. En època estival és quan creix més aquest tipus delictiu. En època estival és quan creix més aquest tipus delictiu i la policia rep més denúncies i alertes sobretot de turistes que es troben al tram nord de l’autopista, és a dir, el de Girona.

Anteriorment, quan hi havia peatges, aquests lladres tenien un altre modus operandi. Que consistia en el fet que es posaven darrere les víctimes quan eren al peatge, els punxaven la roda a les víctimes i després els intentaven «ajudar» i els robaven.

Subscriu-te per seguir llegint