Girona preveu habilitar 18.600m2 de nou sol industrial a Domeny

Es vol modificar el Pla General per permetre també un aparcament dissuasiu per a 500 cotxes, una zona verda i un equipament municipal

Estarà a prop de la sortida de l’autopista de la fàbrica Nestlé i tindrà façana a la carretera de Sant Gregori

L'Ajuntament vol permetre posar terrenys a disposició del sector amb la voluntat de dinamitzar la indústria

El PP anuncia el seu vot a favor en considerar que és una «mesura necessària per captar inversió»

La zona on es construiria l'aparcament dissuasiu.

La zona on es construiria l'aparcament dissuasiu. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona preveu aprovar, en el ple de dilluns vinent, una modificació puntual del Pla General que servirà per canviar la catalogació d’un terreny no urbanitzable de 50.000 metres quadrats a la zona de Domeny per permetre-hi la implantació de naus industrials . L’operació urbanística pretén convertir la zona en un espai que tindrà sol industrial (18.627m2 ) i que també inclourà la creació d’un aparcament dissuasiu amb unes 500 places (13.773m2), una zona verda (7.537m2) i un equipament municipal per definir (2.513m2). Es tracta d’una peça situada a tocar de la sortida Oest de l’autopista AP7, de la fàbrica Nestlé i lamb façana a la carretera de Sant Gregori.

La tinenta d’alcaldia de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, ha detallat que la mesura permetrà posar a disposició dels interessats sol industrial en un punt estratègic de la ciutat amb la voluntat de dinamitzar el sector a l’àrea urbana de Girona i complementar-ho amb usos que hi puguin cohabitar.

L'aparcament

Pel que fa l’aparcament, hauria de ser el segon aparcament dissuasiu de la ciutat, després del que s’està tramitant a l’entrada sud de la ciutat, al polígon Mas Gri. En concret, a la carretera Barcelona, a la rotonda del costat de la Clínica Girona. L’estacionament hauria de tenir autobusos llançadora fins al centre de la ciutat i una tarifa que permetés compaginar l’estacionament amb l’ús del transport públic. Un tercer aparcament amb característiques similars es vol ubicar al sector de l’entorn de l’actual hospital Josep Trueta.

Sobre l’equipament municipal, Andreu ha detallat que no serà d’usos residencials ni socials o comunitaris (escoles, centres cívics o habitatges de protecció) perquè no podrien cohabitar amb les usos industrials, sinó més aviat vinculats a aspectes de mobilitat i de vehicles.

El vot del PP

El regidor del Partit Popular (PP), Jaume Veray, ha avançat l’argument del seu vot a favor de la modificació del Pla General al sector. El representant popular ha justificat la decisió argumentant que es tracta d’una «mesura necessària per captar inversió i facilitar la instal·lació de noves empreses que contribueixin al desenvolupament econòmic de la ciutat, ha argumentat».

«Des del Partit Popular sempre hem defensat les iniciatives que beneficiïn la ciutat i, en aquest cas concret, el canvi d’usos del sòl es traduirà en inversió econòmica i creació de nous llocs de treball en una zona on ja hi ha creat un polígon industrial amb empreses molt importants i accessos directes a la principal via de transport terrestre, com és l’AP-7», ha insistit el representant popular.

Un cop aprovada inicialment la proposta, quedarà encara un llarg període de tramitacions abans no acabi aprovant-se definitivament.

Subscriu-te per seguir llegint