Primers passos perquè la biblioteca de la Facultat de Medicina de la UdG sigui una realitat

Aviat es farà la redacció del projecte bàsic i executiu i direcció d’obra de la reforma dels locals del carrer de la Creu

Els locals on es farà la nova biblioteca.

Els locals on es farà la nova biblioteca. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

Cinc empreses opten a fer la redacció del projecte bàsic i executiu i direcció d’obra de la reforma dels locals situats al carrer de la Creu on s’ubicarà la reclamada nova biblioteca del Campus Centre de la Universitat de Girona, corresponent a les facultats de Medicina i Infermeria. Les cinc empreses que s’han presentat al concurs públic són Bantulà Arquitectes Associats SLP, 118 Studio Producciones Activaciones SL, F-81 Arquitectura Ingeniera Facilities SLP, Codiestudi Equip Tècnica SLP i Joan Padrosa Hereu.

El preu de sortida de l’oferta era de 85.165,64 (IVA exclòs). Tanmateix, les companyies han presentat unes ofertes més baixes que oscil·len entre els 80.737,03 euros i els 43.000 euros. De fet, hi ha dues empreses que, segons criteris d’adjudicació, han quedat per sota el llindar del límit (63.874,23 euros) i hauran de justificar l’import per no incórrer en una baixa temerària.

En tot cas, un cop hagi sortit l’empresa adjudicatària, aquesta tindrà un màxim d’onze mesos per fer totes les tasques de Redacció del projecte bàsic i executiu i direcció d’obra de la reforma dels números 3-5 del carrer de la Creu. Després, encara s’hauria de treure a licitació l’execució de les obres, per la qual cosa serà ja el 2025 que la nova biblioteca sigui una realitat.

Protestes estudiantils

El local té una superfície aproximada de 850 metres quadrats distribuïts entre planta baixa (341 metres quadrats) i planta entresol (509 metres quadrats). Els dos nivells estan connectats interiorment per una escala privada. La facultat de Medicina i Infermeria necessita aquesta nova biblioteca, ja que s’ha quedat sense aquest espai perquè es va ampliar el nombre d’estudiants als dos graus. Els estudiants i la UdG van arribar a un acord, després de diferents protestes estudiantils, per fer servir una aula destinada a estudi (s’utilitza un 30% de les hores com a aula docent) i una altra com a aula d’estudi addicional mentre es fa aquesta nova biblioteca.

Subscriu-te per seguir llegint