Aquests són els carrers de Girona que es tallaran dimarts per la Volta Ciclista a Catalunya

 Els talls seran entre les 13 i les 14 h a vies com els carrers d’Emili Grahit i del Riu Güell i l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan

A partir de les 0 h del 19 de març estarà prohibit estacionar a les vies per on passa la cursa

També hi haurà afectacions en el transport públic 

Una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya va acabar al carrer Emili Grahit el 2012.

Una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya va acabar al carrer Emili Grahit el 2012. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

El pròxim dimarts, dia 19 de març, hi haurà diferents afectacions en la circulació de vehicles a la ciutat de Girona a causa del pas de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya masculina. La cursa entrarà a la ciutat per La Creueta i anirà fins a Sarrià de Ter, passant pels carrers d’Emili Grahit i del Riu Güell, l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i la rotonda de la plaça de la Vila de Perpinyà. Els talls dels carrers seran entre les 13 i les 14 hores.

Concretament, la ruta de la Volta iniciarà el seu recorregut a la ciutat de Girona al carrer d’Emili Grahit, a La Creueta. La cursa continuarà per aquesta via fins a connectar amb el passeig d’Olot, travessant el carrer de Barcelona. Girarà al carrer del Riu Güell i enllaçarà, a la rotonda de Santa Eugènia, amb l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. Travessarà la rotonda de l’Assemblea de Catalunya i el pont de Josep Tarradellas i Joan. Un cop a la rotonda de Fontajau, es desviarà per l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i seguirà per aquesta via fins a la rotonda de la plaça de la Vila de Perpinyà. Allà, agafarà l’avinguda de França i seguirà cap a Sarrià de Ter.

El carrer d’Emili Grahit estarà tallat en els dos sentits de la marxa. En canvi, el tram del passeig d’Olot i del carrer del Riu Güell per on passarà la Volta estarà tallat només en un dels sentits de la marxa. Pel que fa a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, el tram de la rotonda de Santa Eugènia fins a la rotonda de Fontajau estarà tallat només en un sentit de la marxa; i d’aquesta rotonda fins al giratori de la plaça de la Vila de Perpinyà, no es podrà circular per cap dels sentits de la marxa.

Tots aquests carrers quedaran tallats a partir de les 13 hores i fins a les 14 hores o fins que hagi passat l’últim ciclista de la cursa. També estaran tallats els trams dels carrers que desemboquen en aquestes vies. S’han establert diferents rutes alternatives per al desviament dels cotxes.

Les persones vianants tampoc podran creuar els carrers per on transcorre la cursa, des de l'inici del pas de la Volta fins al pas de la bandera verda que indica el final del grup de corredors.

Mapa del recorregut de La Volta a la ciutat de Girona.

Mapa del recorregut de La Volta a la ciutat de Girona. / Ajuntament de Girona

Restriccions en l’estacionament

Pel que fa als aparcaments, a partir de les 0 hores del 19 de març estarà prohibit estacionar en els carrers per on passa la Volta fins a les 14 hores aproximadament. Tampoc es podrà deixar el vehicle en algunes de les vies més properes a Emili Grahit, a Riu Güell i a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. En concret, estarà prohibit estacionar en trams dels carrers d’Ullastret, de Joaquim Ruyra i Oms, de Mossèn Baldiri i Reixac, del Cor de Maria, de Pere Compte, de Narcís Monturiol, de Josep Viader i Moliner i de Pau Casals.

Pel que fa als guals que hi ha a les vies afectades, no es podrà entrar o sortir de l’aparcament entre les 13 i les 14 hores. En aquest sentit, també quedarà afectat l’aparcament soterrat i municipal d’Emili Grahit, una de les sortides de l’aparcament descobert del passeig d’Olot, l’aparcament de l’Hotel Ibis i la zona del Puig d’en Roca.

Per accedir a l’Hospital Trueta es podrà fer per l’avinguda de França, des de la rotonda del pont de Pedret.

Els talls comportaran afectacions també en el transport públic urbà i interurbà, el qual podrà patir retards entre les 13 i les 14 h i canvis de recorregut. Es recomana consultar tots els canvis a la web de TMG o de l’ATM.