• Hablemos
  • de
  • futuro
  • Hablemos
  • de
  • futuro
Carregant...

¿Quins són els termes clau per digitalitzar una pime?

Text
María Rodriguez

Digitalització, el núvol, big data, internet de les coses, xarxes socials, blockchain, e-commerce, automatització de processos, ciberseguretat o intel·ligència artificial són eines basades en les noves tecnologies. Si no les coneixes, la teva empresa pot ser víctima de la bretxa digital. ¿Saps de què es tracten i per què necessites conèixer-los? Tot seguit, t'expliquem què són i la seva importància.

La transformació digital és una realitat i les pimes necessiten formar part d’aquesta digitalització. Per accedir a aquesta transició tecnològica, les petites i mitjanes empreses han de tenir suport d'experts en aquest àmbit i d'un soci financer que acompanyi les necessitats de les empreses.

Tal com assenyala la tercera edició de l'informe Economia Digital a Espanya, presentat per Associació Espanyola de l'Economia Digital, Adigital, l'economia digitalitzada a Espanya va assolir el 22,6% sobre el total del PIB el 2022, superant el total d’un 20% del 2020 i el 18,7% del 2019. També estima que l'impacte directe de l'economia digital sobre el PIB el 2022 és d'11,2%, i manté la tendència de creixement respecte als anys anteriors, 2020 i 2019.

Cada cop estem més connectats i la digitalització arriba a tots els àmbits socials i, per tant, econòmics. I aquest augment de la connectivitat no fa res més que refermar la necessitat d'estar al dia en el procés de digitalització, perquè l'activitat econòmica cada cop es basa més en béns i serveis digitals per acompanyar el canvi que viu la societat en general.

Cada vegada estem més connectats i la digitalització arriba a tots els àmbits socials i per tant econòmics.
Cada vegada estem més connectats i la digitalització arriba a tots els àmbits socials i per tant econòmics.
Termes clau en la digitalització.
Glossari de tecnologia

Segur que has sentit a parlar del Big Data, ciberseguretat o Intel·ligència Artificial, però potser no sàpigues què signifiquen. En aquest glossari trobaràs els termes clau en la digitalització i el seu significat.

SEGÜENT ARTICLE
El meu negoci funciona i et dic com. Tres exemples d'èxit