• Hablemos
  • de
  • futuro
  • Hablemos
  • de
  • futuro
Carregant...

Premi Pime de l'Any, el reconeixement que materialitza el suport de Banco Santander i la Cambra d'Espanya a les pimes

Text
Víctor Fúser

Espanya és un país de pimes, i la prova és que conformen el 99% del teixit empresarial. Les petites i mitjanes empreses són, per tant, el motor econòmic del país i el principal generador de llocs de treball. Tot i això, no sempre tenen les coses fàcils. En el seu darrer informe, la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) revela que les vendes i la creació d'ocupació van augmentar un 1,2% l'últim trimestre del 2023, si bé ja s'està notant una certa tendència a la desacceleració.

Els motius d'aquesta lleugera frenada, segons explica l'associació, serien uns costos operatius que són elevats en relació amb els de fa dos anys, així com una caiguda de la productivitat i un creixement de l'esforç financer vinculat al deute comercial. També remarquen que no s'observa una moderació en la pujada dels costos laborals ni dels serveis. Per tot això, conclouen que, actualment, les pimes espanyoles es troben entre les menys rendibles de la Unió Europea.

En aquest context, tot suport que rebi una pime és vital per enfortir el seu creixement, i aquesta és una tasca que es prenen molt seriosament a Banco Santander. Fa anys que l'entitat recolza el dia a dia dels quatre milions de pimes amb què compta com a clients, oferint productes i serveis financers, assessorament i acompanyament, i impulsant tot tipus de mesures. Però també reconeixent el seu treball i èxit com a generadores de riquesa i creadores d'ocupació en l'exercici de la seva tasca quotidiana, a través del Premi Nacional Pime de l'Any, en què han participat 9.176 pimes des de la posada en marxa el 2017.

Organitzat per Banco Santander i la Cambra de Comerç d'Espanya, la que ha estat la setena edició ha reconegut Meltio, de Jaén, com a Pime de l'Any 2023 gràcies al seu mètode pioner d'impressió 3D de metall que està revolucionant el sector. Amb seu a Linares, ha estat nomenada la millor pime entre les 1.740 empreses de 50 províncies que han participat en la convocatòria del 2023. Amb aquesta innovació, Meltio aspira a convertir-se en referent mundial del seu sector, i a demostrar que “des d'Andalusia es pot ser líder tecnològic a nivell mundial”, com assegura el seu CEO, Ángel Llavero López de Villalta, que afegeix que “som la generació de la història amb més oportunitats, mai no hi ha hagut tants canvis en un període tan curt de temps. Espanya, en aquesta nova situació té una posició ideal per tenir un gran potencial en el sector industrial”.

A més del reconeixement a Meltio amb el Premi Nacional Pime de l'Any, també han estat guardonades Ecoforest Geotermia de Pontevedra, amb l'accèssit d'Internacionalització; Multiverse Computing de Gipúscoa, amb el d'Innovació i Digitalització; Vera de Barcelona, amb el de Formació i Ocupació; i, Tresca Ingeniería de Lleó, com a Pime Sostenible.

Ángel Clauer López de Villalta, CEO de la pime guanyadora.
Ángel Clauer López de Villalta, CEO de la pime guanyadora.

Ángel Rivera, el conseller delegat de Santander España, ha mostrat el seu agraïment a les pimes que hi han participat i ha assenyalat “les empreses no han de ser només el motor de l'economia i de la prosperitat material, han de jugar també un rol com a portadores de la justícia i protecció social, humanitzant el treball i liderant el progrés tecnològic. Les pimes són un bé social en si mateix. Un bé que hem de preservar entre tots perquè generen riquesa i ocupació, i contribueixen a la cohesió i estabilitat del nostre país”.

El suport de Santander al motor econòmic espanyol

El Premi Nacional Pime de l'Any és una de les iniciatives que formen part del compromís de Santander amb les petites i mitjanes empreses. Un compromís i feina que han portat l'entitat a ser designada per 'Euromoney' com el Millor Banc del Món per a Pimes per tercera vegada en els darrers sis anys.

Banco Santander impulsa múltiples mesures de suport que són clau perquè la trajectòria d'una pime pugui ser ascendent. Iniciatives que van des d'un finançament adaptat a les necessitats de cada empresa i en qualsevol moment i situació fins al seu suport per al desenvolupament de la seva activitat en l'entorn digital amb les mateixes garanties de seguretat que ja tenen les grans empreses, a través de Cyber Guardian, una plataforma perquè les pimes puguin defensar-se de les amenaces del món digital i enfortir la protecció del seu negoci; passant per l'acompanyament en el procés d'internacionalització amb finançament específic per a aquesta tasca o posant a la seva disposició solucions financeres transfrontereres per simplificar les operacions internacionals, entre d'altres.

Amb una quota de mercat a Espanya del 25% en pimes, Santander és el banc de referència per a les empreses espanyoles. El 2023, un dels principals objectius de l'entitat ha estat donar suport a les empreses del nostre país per poder fer créixer els seus negocis, així com oferir-los el millor servei.SEGÜENT ARTICLE
Banc Santander ajuda les pimes a tenir una vida digital segura i responsable