• Hablemos
  • de
  • futuro
  • Hablemos
  • de
  • futuro
Carregant...

Einesper a saber si la teva empresaés rendible

Text
Núria Bonet Icart

Les idees i la innovació han d'anar recolzades o basades en un control o planificació que verifiquin que s'estan obtenint guanys. Però ¿com calculem que la nostra pime és rendible?

Afortunadament, els darrers anys assistim a una autèntica explosió digital que posa a l'abast diferents eines per conèixer si un negoci és veritablement rendible. No cal dir que seleccionar una bona eina que identifiqui si el nostre negoci és rendible també ajuda a tenir un control de la gestió empresarial per poder analitzar les idees principals i preparar-nos per prendre decisions que siguin efectives i directes.

¿Què és una pime rendible?

Primer de tot, un parell de ‘tips’ bàsics: una empresa es considera rendible quan genera prou utilitat o beneficis. És a dir, quan els seus ingressos són més elevats que les despeses, i entre tots dos hi ha una diferència considerable, com més alta, més rendible. Però no es tracta només de mesurar els seus actius, sinó també el retorn de la seva inversió. Cal tenir en compte diferents índexs i ràtios per calcular-la i una vegada obtinguda, aplicar mesures per augmentar aquesta rendibilitat.

Una empresa es considera rendible quan genera suficient utilitat o beneficis.
Una empresa es considera rendible quan genera suficient utilitat o beneficis.
Per a millorar l'eficiència, augmentar el rendiment i reduir els costos, el món empresarial compta amb programes informàtics que ens poden ajudar a aconseguir els nostres objectius

Per fer un bon càlcul de la rendibilitat d'una empresa, cal una anàlisi o estudi per obtenir resultats precisos. Hi ha diferents indicadors o ràtios com poden ser el resultat net en relació amb les vendes obtingudes, els actius o el resultat d’explotació, entre altres.

Per millorar l'eficiència, augmentar el rendiment i reduir els costos, el món empresarial compta amb programes informàtics que ens poden ajudar a assolir els nostres objectius: programari de comptabilitat i finances, CRM, programari de gestió de projectes, eines d'anàlisi de dades, programes de negoci de col·laboració i comunicació, o els programaris d'ofimàtica al núvol, són sis de les grans opcions que s'ofereixen actualment.

Això sí, implementar els programes adequats suposa una inversió. En aquest sentit, i per contribuir a aquesta tasca, Banco Santander impulsa el creixement intel·ligent de les empreses, impulsant la innovació i la digitalització, i facilitant finançament especialitzat a través de diferents línies i modalitats (Santander Growth, Fons Smart, Préstec bonificat, Línies ICO o Fons Europeus). En aquesta era de la tecnologia, l’èxit d’un negoci depèn de la capacitat de mantenir-se al dia amb les últimes eines i tendències digitals.

Algunes eines de diagnòstic de rendibilitat

A continuació, t'expliquem quines són algunes eines que ens poden ajudar a analitzar i aconseguir un diagnòstic sobre la rendibilitat de la nostra pime.

Una opció seria fer servir un programari intel·ligent que ens permeti optimitzar tot el procés de producció i el sistema complet en forma lineal del nostre negoci. ForePlanner és una Solució d'Optimització Intel·ligent (SOI), que facilita la gestió de la cadena de subministrament. Obtenim tot el registre dels costos que s'han realitzat i també l'augment com a guany dels nostres serveis. Aquest sistema intel·ligent és una de les eines més funcionals i de fàcil entesa, ja que absorbeix totes les dades necessàries per a una anàlisi i creixement de cada idea que es vulgui aplicar.

Una altra eina és Validation Board (o Tauler de Validació Lean Startup en català). Dissenyada per Lean Startup Machine, aquesta es basa en fer una anàlisi descriptiva de cada idea del nostre negoci, prenent com a prova cada presentació seleccionada, cosa que permet descriure si les nostres idees són viables a través d'un tauler de comprovació sota fonaments metodològics i amb els ‘post-it’ que tant s'han posat de moda. L'objectiu d'aquesta eina és oferir un marc sobre el qual prendre decisions coherents i gestionar el cicle de vida de les nostres hipòtesis.

Implementar els programes adequats suposa una inversió.
Implementar els programes adequats suposa una inversió.
Si fem cas als experts,millorar el CRM empresarial (Customer Relationship Management) dona com a resultat un alt percentatge d'èxit i rendibilitat

Si fem cas als experts, millorar el CRM empresarial (Customer Relationship Management) dona com a resultat un percentatge alt d'èxit i rendibilitat. I en això ens pot ser útil emprar HubSpot, una plataforma que compta amb diverses eines per simplificar els processos de venda i augmentar el trànsit. Aquest programari s’encarrega de millorar l’experiència dels clients, recopilar comentaris i convertir ‘leads’. Atorga eines i recursos que tenen com a objectiu ajudar a personalitzar el CRM de la nostra empresa amb facilitat. Té accés de forma gratuïta i hi ha l'opció de contractar un dels seus plans prèmium.

Especialment recomanat en grups empresarials més petits, ClinchPad és un CRM ideal per començar a planificar i gestionar nous negocis. Sense ser experts, podrem manejar l'empresa amb resultats garantits gràcies al fàcil sistema d'operacions i una àmplia capacitat d'obtenció de resultats. Entre les funcions destaca el centre d'operacions, des d'on es plasma la informació general de l'empresa.

Centrat en les vendes de la nostra pime, NS POS és una aplicació compatible amb sistemes Android que proporciona punts de venda per vendre productes i serveis. Inclou diverses funcions que complementen el procés de compra dels clients, així com la gestió fàcil de l'inventari de l'empresa. Aquesta aplicació facilita la concreció de vendes, la facturació, la gestió de productes i usuaris, a més de donar l'opció de fer ‘reports’ de vendes, entre altres funcions.

SEGÜENT ARTICLE
¿Quins són els termes clau per digitalitzar una pime?