Un manifest que defensa l'energia eòlica marina compta amb el suport de diferents científics després que un altre estudi amb aval d'universitats, Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) desaconsellés el que es projecta a la Costa Brava.

El manifest advoca pel foment de l'energia eòlica flotant i reclama que es defineixi un full de ruta consensuat i viable per desplegar-la, així com un lideratge institucional amb una planificació d'acord amb els barems mediambientals i d'impacte.

A les administracions i responsables públics els insta també a incorporar-se a un diàleg constructiu entre experts de diverses disciplines.

Entre els signants apareixen científics de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), del Centre d'Innovació Tecnològica en Convertidors Estàtics i Accionaments (CITCEA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITCEA-UPC) o de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.

Altres suports procedeixen de professors i catedràtics de les Universitats de Barcelona i Girona que, precisament, al costat de CEAB-CSIC i ICM-CSIC, van ser les institucions que van publicar l'estudi contrari al parc eòlic projectat a la Costa Brava.

En aquell informe, que va aparèixer a la revista "Science of the Total Environment" es justificava el posicionament contrari al parc en l'afectació d'aquesta estructura a una zona protegida i s'alertava dels "grans impactes" que poden tenir en biodiversitat, paisatge, pesca i turisme.