Diuen que els gossos són 'el millor amic de l'home', però a vegades els hi fem la vida impossible. Existeixen molts hàbits dels éssers humans que no suporten. Són gestos, comportaments i conductes, en alguns casos conscients i en altres inconscients, que en el millor dels casos poden confondre'ls, però que en alguns casos els molesten especialment.

Et descobrim deu coses que els gossos odien dels humans. No es tracta de gestos excepcionals, sinó de conductes, comportaments i hàbits que en molts casos realitzem diàriament:

Les teves abraçades

Molts gossos han après a tolerar aquest gest, però això no significa que els agradi. De fet, els fa sentir sense mobilitat, atrapats, dominats i sotmesos, per la qual cosa no és estrany que en realitat odiïn aquests gestos que a tu tant t'agrada donar. Els copets al cap tampoc els fan gens de gràcia.

La neteja de la casa

Els gossos són molt sensibles a les olors fortes, per la qual cosa no és d'estranyar que ho passin fatal amb els aromes dels productes de neteja. Per la mateixa raó, tampoc les teves colònies i perfums els fan gràcia. Prefereixen mil vegades la teva olor corporal.

Bufar-los

Probablement, tots els que tenen gos ja saben que als gossos no els hi agrada que els bufin, i molt menys al nas o a les orelles. Tanmateix, això no impedeix que molts propietaris d'una mascota repeteixin aquest molest gest.

Banyar-los

Els fiquem en un espai reduït, sense mobilitat, els mullem de dalt a baix i a sobre els tirem sabó, perfums, productes per als paràsits... No és d'estranyar que per a la majoria de gossos el bany sigui un moment odiós.

La corretja

Als gossos no els hi agrada per diversos motius, però fonamentalment perquè els dificulta l'exploració i ensumar, dues de les seves aficions preferides. Tampoc els agrada portar la corretja tibant, un gest que els provoca un increment del nivell d'estrès, frustració i excitació.

Estrènyer les seves galtes

Agafar-los les galtes no és un gest que agradi als gossos, ja que bloqueja la seva mobilitat i els seus sentits principals. A més, si se'ls toquen els bigotis encara és pitjor, perquè es posen molt nerviosos.

Tocar-los les plantes de les potes

Ja hem comentat que les potes dels gossos són molt sensibles, però encara ho són més les seves plantes de les potes. A més de tenir pessigolles, tocar els coixinets pot arribar a ser molt irritant per a ells.

Tallar-los les ungles

Potser existeix alguna excepció, però la majoria de gossos odien que els tallin les ungles. El motiu és que les seves potes són molt sensibles, per la qual cosa aquest hàbit resulta una autèntica tortura per a ells.

Jugar amb el seu menjar

Posar-los el menjar davant del morro i després no donar-los aquesta menja, no els hi agrada. Tampoc suporten bé que intentis enganyar-los quan els hi dones una galeta, fent temptatives i llevant-la quan estan a punt d'agafar-la.

La teva absència

Cada matí, quan surts per la porta per a anar a treballar, a estudiar, a fer encàrrecs... un buit interior s'apodera del teu gos, que sap que no et veurà durant hores. Aquest és un altre moment que la teva mascota avorreix profundament.