Pot ser que la paraula crossushi no t'inspiri res si és el primer cop que l'escoltes, encara que el seu significat és bastant intuïtiu. Prové d'unir els termes croissant i sushi, dos aliments que als cuiners d'un restaurant de Los Angeles se'ls va ocórrer fusionar i que estan protagonitzant l'última tendència 'foodie'.

La nova barreja de les gastronomies francesa i japonesa ja compta amb detractors i fanàtics a parts iguals. Aquests últims estan encantats que per fi un plat ajunti dos dels seus menjars favorits.

També conegut com a Califòrnia Croissant, el crossushi 'tradicional' és un croissant cobert amb llavors de sèsam, farcit de salmó fumat, wasabi, gingebre en escabetx i alga nori, acompanyat amb sobres de soja. L'invent és obra de la cadena de pastisseries Mr. Holmes Bakehouse, amb seus a San Francisco, Los Angeles i Seül.

Es convertirà el crossushi en la tendència gastronòmica de 2018 o serà una moda culinària passatgera més?