Les vacances d´hivern s´han acabat amb un balanç excepcional. Les condicions de la neu han estat perfectes durant mesos, amb nevades providencials en èpoques clau. Els gruixos de neu són superiors a la mitjana i el producte ofert als practicants ha estat excel·lent durant tot l´hivern, aquest final de temporada serà molt bo. A mesura que arriba la primavera, la muntanya continua sent molt atractiva en molts aspectes.

Les estacions d´esquí de les Neiges Catalanes dels Pirineus Orientals ofereixen gairebé tots els dominis oberts, cosa que és summament estranya en aquest moment de l´any. Les altures de neu alineades són excepcionals, d´entre 120 i 280 centímetres des de la part inferior fins a la part alta de les pistes.

El mateix passa amb l´espai nòrdic del Capcir, que és un 90% obert per a l´esquí de fons. Ofereix 85 km de fons a les zones de la Llosa, Quillana i Matta. Podem afegir els 75 km de la zona nòrdica de Font-Romeu Pirineus 2000 a la Calma i Farneils. "Anem a una temporada rècord. Vam començar amb una situació fenomenal i esperem acabar de la mateixa manera. La zona alpina és 100% oberta, la nòrdica està ben dotada. Quant a entreteniment, acabem amb el campionat francès d´esquí estil lliure, quasi res", diu Jacques Álvarez, sotsdirector de Font-Romeu Pyrénées 2000. Pel que fa als Angles, la satisfacció també és evident. "Tindrem excel·lents condicions per al tancament de l´estació amb l´obertura del 100%", confirma Jérôme Meunier, director de l´estació. Una opinió compartida per totes les ­estacions que ofereixen promocions molt atractives per al tram final.

Amb les dolçors de primavera, arriba el temps del senderisme: les raquetes de neu encara tenen molt a dir. D´aquesta manera, l´estació del nord del Capcir ofereix, en 10 sectors, no menys de 230 km de rutes en condicions d´hivern, però amb temperatures més suaus, tot travessant paisatges impressionants. A l´entorn de les pistes, els pobles de muntanya continuen sent atractius, a través del benestar amb aigües càlides naturals (Llo, Dorres, St. Thomas, Matemala), la gastronomia, el clima i la natura en sentit ampli.