Amb l'arribada del fred el que més ve de gust per menjar són els plats calents i de cullera. Per això, a la tardor arriben amb força les receptes de sopes i brous. Plats d'allò més nutritius, que t'ajudaran a fer front a la baixada de les temperatures.
Sopa d'all o sopa Castellana
Sopa d'all o sopa Castellana
Ingredients
- Aigua
- Quatre grans d'all
- Quatre ous
- Pa dur
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Preparació
En primer lloc, es pelen els alls i se saltejen amb una mica d'oli. Quan els alls estiguin daurats, s'afegeixen les llesques de pa dur al costat del pebre vermell dolç. També es podria utilitzar pebre vermell picant.
Després, s'afegeix l'aigua amb la sal i el pebre negre. Les quantitats d'aquests ingredients depenen del gust del consumidor. Amb tot això, trenquem els ous i els tirem a la sopa. Els deixem quallar durant 2 o 3 minuts.
Sopa de coliflor
Sopa de coliflor
Ingredients
- Un litre d'aigua
- Tomàquet
- Coliflor
- Patates
- Comí, julivert i sal
Preparació
Primer, es pelen els alls i se salten juntament el tomàquet, que haurà d'estar ratllat. Un cop llest es fa el sofregit, s'aboca l'aigua al costat de la coliflor i les patates tallades.
Finalment, s'afegeixen el comí i la sal i es deixa coure tot durant mitja hora aproximadament. Quan gairebé hagi passat el temps de cocció, es posa una mica de julivert.
Sopa de cereals
Sopa de cereals
Ingredients
- Arròs integral
- Llenties
- Porros
- Pastanagues
- All i farigola
- Tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació
Primer es sofregeix el porro amb oli d'oliva, s'afegeix la farigola, la pastanaga i l'all i es cuinen fins que estiguin llestos tots els ingredients.
Després, s'aboca l'aigua amb el tomàquet ratllat, l'arròs integral, els grans de blat i les llenties. És important que tots els ingredients es cuinin durant 35 minuts aproximadament.
Quan els grans estiguin tendres tindràs una sopa completa i rica en fibra.