La paella de marisc és un dels plats més populars de la nostra gastronomia. Amb l’arribada del bon temps, ve més de gust que mai consumir-la en bona companyia.
El cuiner Karlos Arguiñano ha revelat al seu programa de televisió d’Hogarmanía una recepta fàcil i ràpida per fer-la a casa.
Ingredients (4 persones)
- 350 g d’arròs bomba
- 2 calamars
- 8 musclos
- 8 llagostins
- 1 porro
- 1 ceballot
- 100 ml de salsa de tomàquet
- 75 ml de txakolí
- 1l de caldo per a paella
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Safrà
- 1 llimona
- Julivert
Preparació
En primer lloc, col·loquem una paella al foc, aboquem el Txakolí, afegim els musclos i tapem. Una vegada s’han obert, retirem les closques buides i reservem.
Seguidament, tallem els calamars –nets– a cèrcols, i els ofeguem juntament amb els llagostins en una paella amb oli. Una vegada ofegats, també els retirem i reservem en un plat.
El següent pas serà afegir a la mateixa paella el porro i el ceballot, que prèviament haurem pelat i picat. Afegim sal al gust i ofeguem en el mateix oli que el marisc. Després afegim els brins de safrà, l’arròs, la salsa de tomàquet i el caldo; i deixem que es cuini tot durant 18 minuts.
Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc i col·loquem a sobre de l’arròs els musclos, calamars i llagostins que havíem reservat. Cobrim amb un drap net la paella i deixem reposar entre quatre i cinc minuts.
Una vegada completats tots aquests passos, la paella estarà llesta per servir. Això sí, sense oblidar la llimona i les fulles de julivert per adornar i afegir el gust.