El programa del 33 El documental estrena aquesta nit (00.05) el documental Del vent al blau, el viatge d'un cineasta pel Perú, l'Equador i Bolívia, que s'emmarca dins la programació D'aquí d'allà dedicada al Perú.

Aquesta pel·lícula, seleccionada per al festival MiradasDoc, és el diari filmat de Pere Herms, un viatger-cineasta que vaga en solitari pel Perú, l'Equador i Bolívia. De composició assagística, el film gira entorn a dos eixos, l'home i la naturalesa i la relació entre ambdós.

El film es planteja com una reflexió crítica sobre dos aspectes: el distanciament cada vegada més acusat entre l'home i la naturalesa i les conseqüències negatives que deriven de l'actual model de desenvolupament, altament insostenible i insolidari. Insostenible perquè es basa en la sobreexplotació de recursos naturals del planeta; insolidari perquè provoca i accentua les desigualtats entre la població humana i degrada la biodiversitat perjudicant la resta d'espècies.

El Perú, l'Equador i Bolívia són països pobres perquè són rics en recursos naturals. El Primer Món s'ha alimentat durant segles (i segueix alimentant-se) dels recursos naturals d'aquests països sense que això hagi suposat (ni suposi) un benefici real per la majoria de la seva població, sobretot indígenes, sinó més aviat al contrari.

Del vent al blau és un film intimista i reflexiu; un poema a la naturalesa i a la vida desproveïda d'artificialitat, alhora que un retrat sobre la humanitat exclosa i abandonada als marges; i ha estat produït per Abyssinia Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICIC.