Prop de 500 treballadors de Televisió de Catalunya (TVC) han fet arribar al nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) un manifest a favor de la continuïtat del model de televisió de servei públic "de qualitat". Els professionals consideren que el model és el que dóna sentit a TVC i el que explica que la televisió pública catalana "estigui en la millor posició des que van aparèixer les televisions privades", pel que fa a audiències i a reconeixement social.

Sota el títol "No volem retrocessos. Que els canvis polítics no perjudiquin el bon moment de TV3", el manifest demana a la CCMA que "actuï amb criteris professionals" i no "posi en perill les fites assolides". En el manifest fet arribar el passat dimecres a la nova cúpula de la CCMA, els signants defensen la continuïtat del model perquè, afirmen, "hi va la nostra professionalitat, vinculada a la funció de servei públic, plural i independent, imprescindible en qualsevol societat democràtica".

La reclamació d'estabilitat i d'una gestió professional independent "sense interferències" són els eixos d'un text que reivindica com a èxits de la casa tant el lideratge en termes d'audiència com en "rigor i llibertat informativa". Per això, el manifest recorda que la si bé la reforma de la llei de la CCMA obliga a fer canvis en el Consell de Govern i en el Consell Assessor, no ho exigeix en les direccions dels mitjans de la Corporació, "càrrecs objecte de desig de molts interessos". Els firmants pertanyen majoritàriament a les àrees d'Informatius (diaris i no diaris), Esports, Documentals, Nous Formats i Programes, i a col·lectius com redactors, presentadors, ENGs, càmeres, realitzadors, productors, grafistes, lingüistes o documentalistes, entre d'altres.