La cantant Taylor Swift i Justin Bieber van ser els màxims guanyadors dels premis europeus EMA de la cadena de televisió nord-americana MTV, amb tres guardons respectivament. Rihanna, que partia com a favorita amb sis nominacions, ha estat la gran perdedora de la cerimònia en no portar cap premi. Al llarg de la gala celebrada a la ciutat alemanya de Frankfurt, la cadena va retre homenatge a la diva del pop Whitney Houston, que va morir el passat mes de febrer, per la seva influència a la música pop i per la seva veu amb el premi "Global Icon".

La model alemanya Heidi Klum va presentar diumenge a la nit la dinovena cerimònia de lliurament de premis europeus de MTV amb sis vestits de Versace en una "Festhalle" convertida en un circ carregat d'espectacles pirotècnics, de làser i d'il·luminació. A més, la MTV també va dedicar uns minuts de la gala per les víctimes de l'huracà Sandy, que va afectar EUA les passades setmanes. La cantant Taylor Swift va ser guardona amb l'EMA a millor artista femenina, millor "look", i millor directe, i el cantant Justin Bieber va guanyar el premi a millor artista masculí, millor "world stage" i millor àlbum de música pop. La boyband One Direction va guanyar l'EMA (European Music Award) del millor artista revelació. L'èxit pop del coreà Psy i la seva Gangnam Style (famosa a Catalunya per la seva versió Mas Style al programa de TV3 Polònia) es va emportar el premi a Millor Vídeo.

La cerimònia d'entrega dels guardons va comptar amb l'assistència d'Abraham, Arancha, Clavelito, Core, Esteban, Gata, Ylenia i Labrador, els protagonistes del polèmic reality Gandía Shore. Raffaele Annechino, director del canal a Espanya, va anunciar, en declaracions a la premsa, que el programa tindrà una segona temporada, després dels bons resultats aconseguits.