La periodista Ana Pastor torna aquesta nit a la petita pantalla amb el programa El Objetivo (La Sexta), una aposta informativa que "neix sense ideologia" i que estarà centrada en el "periodisme de dades i fets i no en l'opinió". Durant la presentació del programa, celebrada dijous a Madrid, Pastor va explicar que aquest espai buscarà les claus per saber què és cert i què és fals i que sigui l'espectador el que es formi la seva pròpia opinió. I ho farà, va explicar, "sense ideologia" i amb un afany de divulgació informativa.

Aquest format té com a filosofia un model de fer periodisme que als països anglosaxons es coneix com "fact check" i que consisteix en la verificació de declaracions a través de les dades, però sempre amb la "premissa bàsica" del rigor. "Hem demanat néixer sense ideologia, no sé si serem una illa", va dir la periodista, que al mateix temps va voler afegir: "Naixem sense direcció ideològica, quan la tinguem, ens haurem equivocat i ho reconeixerem". Aquest serà el retorn de la periodista, que durant una llarga temporada es va ocupar de presentar Los Desayunos, de Televisió Espanyola, fins que la nova direcció, que va arribar després que Mariano Rajoy guanyés les eleccions, va decidir apartar-la de la televisió pública.

Transparència

El nou format de La Sexta, que també comptarà amb una entrevista setmanal, tindrà una secció fixa centrada en la transparència, que es dirà Poder ciudadano i en la qual s'investigarà el rastre dels diners públics, per al qual Pastor comptarà amb la col·laboració de David Cabo, de la Fundación Civio.

Aquesta nit, a les 21.30h a La Sexta, El Objetivo abordarà el que es coneix com el "miracle d'Aznar" i el sotmetran al "fact check". "Vull tenir marge per equivocar-me o per encertar", va assenyalar Pastor, que va reconèixer que està nerviosa perquè suposa "començar de zero", encara que ho fa amb un dream team d'unes 35 persones que provenen de diversos mitjans de comunicació.

Pastor compaginarà la direcció d'El Objetivo amb la seva feina a la cadena nord-americana CNN, on realitza entrevistes des del setembre de 2012, després d'haver format part durant sis anys de la plantilla de TVE.