Cuina, drama, tensió i rivalitat són alguns dels elements que ja es poden veure en diversos productes a la graella televisiva estatal, i que a partir d'avui guanyaran un nou espai amb Sabotaje en la cocina, que s'estrena a Energy.

Cutthroat Kitchen, títol original del format, compta ja amb quatre temporades emeses al canal temàtic nord-americà Food Networks. El programa compta amb un jurat integrat per convidats famosos que ha de valorar les creacions culinàries dels xefs, que poden optar a sabotejar la tasca dels seus oponents o obtenir beneficis propis en una subhasta duta a terme pel presentador, el xef americà Alton Brown.

A cada entrega del programa, els quatre xefs concursants s'han d'enfrontar a tres reptes culinaris diferents, en els quals hauran d'exhibir els seus millors dots per a l'alta cuina en un temps limitat de 30 minuts. En el procés d'elaboració, els participants podran utilitzar diferents estratègies en benefici propi, com robar o influir en elecció dels ingredients dels altres, destruir els estris de cuina, modificar el mètode escollit per cuinar o utilitzar diferents tàctiques per alentir els seus rivals. A més, els cuiners podran optar a obtenir avantatges amb subhastes gràcies als 25.000 euros que obtindran a l'inici del programa.

Després de l'elaboració de cada plat, el jurat, que en cap moment serà conscient de les accions més o menys ètiques dutes a terme pels xefs, oferirà la seva valoració imparcial de cada plat. El pitjor valorat en cada repte serà eliminat, perdent d'aquesta manera la suma de diners rebuda.

En el tercer i últim duel, els dos concursants restants pugnaran entre si per alçar-se amb el favor del jurat i, per tant, amb el triomf, que serà recompensat amb la suma de diners que hagin aconseguit conservar dels 25.000 dòlars inicials després de participar en les subhastes.