El director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, va confirmar que TV3 opta a obtenir els drets televisius per emetre la Lliga de Campions les temporades 2015-16, 2016-17 i 2017-18. Segons va informar ahir a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, la cadena va presentar a la UEFA una oferta "en els mateixos paràmetres" econòmics en què s'ha mogut fins ara. Sallent va defensar que TV3 seguirà apostant per aquest tipus de continguts premium, sempre en la mesura de les seves possibilitats. Eugeni Sallent va exposar que el concurs per a l'obtenció dels drets televisius de la Lliga de Campions per les tres temporades que van del 2016 al 2018 encara no està tancat, però va deixar entreveure que TV3 pot ser una de les cadenes beneficiàries.

"S'ha de resoldre el tema dels partits de pagament i les emissions en obert", va dir el director de la cadena pública, referint-se a les informacions que apunten a una oferta conjunta dels grups Atresmedia, Mediapro i TV3, que s'haurien de repartir les emissions en obert i de pagament.

Sallent només va confirmar que la oferta està feta, i que la despesa que pot representar aquest contracte es mou "en els mateixos paràmetres" que el contracte vigent. En aquest sentit, no va confirmar ni desmentir la diputada d'ICV-EUiA, Marta Ribas, quan li va preguntar si el total que pagarà TV3 ascendeix als 15 milions d'euros, a raó de 5 milions per cada una de les temporades.

Més enllà de la xifra exacta, el director de TV3 va defensar que és necessari "lluitar per aquests continguts" que arrosseguen una gran audiència "transversal". No obstant això, també va recordar que TV3 ha reduït en un 60% (30 milions d'euros) la partida destinada a la compra de drets esportius, un esforç enorme segons Sallent.

Fórmula 1

D'altra banda, Sallent va informar de la situació dels drets de la Fórmula 1 pels anys vinents. Va recordar que TV3 té els drets i que per tant emet la competició tant la temporada en curs com la vinent. En canvi, a partir del 2016 i almenys fins el 2017, Telefónica ha obtingut els drets exclusius, i per tant la televisió pública catalana no podrà emetre la F1, "per primera vegada en 19 anys".