TV3 emetrà avui (20:30h) el reportatge Obrint el cor, en què tres persones en tres moments vitals molt diferents expliquen què els va passar i com van viure l'experiència de convertir-se de sobte en pacients amb malalties cardíaques.

El cor de qualsevol persona batega 36 milions de vegades cada any sense que se n'adonin, de manera automàtica. Però què passa quan un dia el cor deixa de funcionar correctament? O quan, sense que s'hagi tingut cap símptoma, es diagnostica una malaltia cardíaca?

La Júlia, de 13 anys, des de petita que somia poder ser ballarina. No sortia de l'escola de dansa. Fa un any li van detectar un problema al múscul del cor. Continua ballant, però molt menys del que ella voldria. S'ha hagut de replantejar les amistats, l'escola, els hobbys. El seu pare té la mateixa malaltia i espera un trasplantament de cor.

Joaquim Salvador era pilot d'avió. Voltava pel món i la seva agenda estava atapeïda. Fins que un dia en un aeroport es va trobar malament i li van dir que havia tingut un infart. Ara ha canviat de vida. Ha deixat de pilotar avions i abans de consultar el correu electrònic o de contestar el mòbil s'ho pren amb molta tranquil·litat.

Al futbolista Víctor Álvarez, jugador de l'Espanyol, li van detectar un problema en una vàlvula del cor en un control rutinari. No s'ho podia creure: es trobava en plena forma i els metges li deien que s'havia d'operar a cor obert si volia continuar jugant. No s'ho va pensar dues vegades i sis mesos després de passar pel quiròfan tornava a jugar.

A Obrint el cor, les històries personals s'entrellacen amb les explicacions científiques de la doctora Georgia Sarquella, cardiòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Quins elements té el cor, com emmalalteix, quins són els tractaments més freqüents i cap a on va la investigació són algunes de les explicacions que fa la doctora de manera dinàmica i amena en aquest reportatge, de la mà del presentador Dani Jiménez.