Els directius de Mediapro Jaume Roures i Tatxo Benet van anunciar ahir que presentaran dues querelles contra el Grup Prisa pels danys i perjudicis que els ha causat l'anomenada "guerra del futbol". L'anunci es va fer ahir en una roda de premsa en la qual tots dos van qualificar de "molt important" la sentència del Tribunal Suprem que declara nuls els contractes del juliol del 2006 pels quals Prisa reclamava més de 320 milions d'euros a Mediapro.

Els dos directius van assenyalar que una de les querelles serà per la mesures cautelars del 2007 que els impedien usar els equips, i en les quals se'ls va demanar una fiança de 50 milions, i una altra pels impagaments que això va suposar i que van obligar Mediapro a anar a un concurs de creditors que els va causar imports perjudicis econòmics.

Després de puntualitzar que desconeixen la quantitat que reclamaran, ha matisat que "les querelles no són venjances sinó una obligació com a gestors", perquè no hi ha res més greu per a una empresa que el concurs de creditors, i perquè, van dir, "ens assisteix la raó i el dret a fer-ho, i si no ho féssim els accionistes i els treballadors podien exigir-ho".

Visiblement emocionat, Tatxo Benet va assegurar que "tot estava basat en tergiversacions, cosa que el Suprem ha desmuntat del principi al fi". Amb la sentència del Suprem, segons Benet, s'han tret una "llosa" que els "immobilitzava" i els "donava mala fama" com a gent que no era "decent ni de fiar".

Benet va recordar que Mediapro ha passat de 1.900 empleats el 2007 a 3.500 en l'actualitat, de 20 seus a 27, d'una xifra de negoci de 780 milions a 1.500 milions, que s'han fet 31 pel·lícules, han guanyat dos Oscars, set Goyas, han posat en marxa Gol Televisión i han produït la final de la Champions i tres viatges del Papa.