L'economista i comunicador Xavier Sala i Martín presenta el nou programa de TV3 Economia en colors, que pretén explicar als espectadors els secrets de l'economia de manera distesa i entretinguda, segons va informar ahir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El format s'estrenarà aquest diumenge, a partir de les 22:35h a TV3, i és una producció de Televisió de Catalunya (TVC) amb El Terrat.

Amb la coloració del periodista Tian Riba, Xavier Sala i Martín intentarà demostrar que l'economia no és una disciplina abstracta i llunyana, sinó interessant i molt present en la nostra vida quotidiana. Cada programa començarà amb Sala i Martín en una aula universitària, on oferirà una petita "master class", que servirà d'introducció per endinsar-se en el món de l'economia.

Una vegada introduït el tema, Sala i Martín i Tian Riba sortiran al carrer, a escenaris que ajudin a entendre el tema exposat, a mode de "road movie" econòmica. Aquí conversen amb persones relacionades amb el tema del programa. En la primera entrega, per exemple, hi apareixerà l'entrenador de futbol Pep Guardiola. Alguns dels conceptes tindran el suport gràfic d'estadístiques, quadres, vídeos, llistats i percentatges que s'integraran al lloc on es trobin els protagonistes.

A tall d'exemple, un pont pot ser el marc d'una estadística que ens parla d'inflació o les gràfiques poden aparèixer en un edifici o en un passeig. Tot plegat, immers en un tractament estètic que vol ser gairebé cinematogràfic, amb uns enquadraments i llum molt cuidats per atrapar els espectadors. Després d'aquest viatge i amb el bagatge adquirit, l'economista tornarà a l'aula universitària i tancarà la "master class" amb les conclusions fonamentals.