TVE presenta la nova edició del Benidorm Fest: tots els detalls

La radiotelevisió pública intentarà repetir el gran acolliment dels seus dos anteriors lliuraments

TVE Presenta la nova edició del Benidorm Fest

TVE Presenta la nova edició del Benidorm Fest / BENIDORM FEST

YoTele

El Benidorm Fest ja prepara la seva tercera edició a RTVE. La radiotelevisió pública presenta aquest dimecres des de Benidorm les novetats del seu gran esdeveniment musical, que intentarà repetir el gran acolliment dels seus dos anteriors lliuraments. Amb la recepció de candidatures oberta, el format ja cerca a un nou grup de participants que intentaran seguir els passos de Chanel i Blanca Paloma per alçar-se amb el Micròfon de Bronze i, a més, representar a Espanya a Eurovisió 2024.

La presentació ha començat amb María Eizaguirre, directora de Comunicació i Participació d'RTVE, fent balanç del recorregut del Benidorm Fest: «Ha anat creixent i continuarà creixent. En les dues anteriors edicions, l'audiència ha anat consolidant-se». «Venim aquí per a segellar de nou aquest acord entre RTVE i la Generalitat, una aliança cada vegada més sòlida», ha destacat.

Elena Sánchez Caballero, presidenta d'RTVE, ha assenyalat la importància de la col·laboració entre la Corporació pública, la Generalitat Valenciana i la ciutat de Benidorm: «És el tercer any de treball conjunt i acabem de segellar el compromís de reeditar l'èxit i el que significa per a la ciutat i per a la societat espanyola aquest festival de la música».

«Aquesta sinergia garanteix que no sols sigui conegut nacionalment, sinó internacionalment. Aquest compromís ens permet una fórmula més bona per la selecció dels cantants i el representant que portem a Eurovisió», ha continuat dient. A més, ha confirmat que la pròxima edició del Benidorm Fest tornarà a comptar amb dos semifinals i una semifinal: «Repetirem el format anterior. El que funciona no hauríem de canviar-ho».

Toni Pérez, alcalde de Benidorm, ha insistit en aquesta «aliança» de tres institucions «que van saber tenir una visió». «És un element fonamental de protecció i impuls a la música», ha dit sobre el Benidorm Fest: «Cal cuidar el que funciona, i el Benidorm Fest funciona. És un aparador perquè la música espanyola brilli a Europa».

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, també ha pronunciat unes paraules en la presentació amb record a Ximo Puig, el seu predecessor en el càrrec: «Tinc l'honor de continuar una obra. Vull començar agraint als qui van posar en marxa això, a l'anterior administració». «Tant de bo Espanya guanyi, però els qui han guanyat són els artistes que han passat per aquí, Benidorm i la música», ha subratllat.

Blanca Paloma: «Com més estimis la teva cançó, millor»

La roda de premsa ha comptat amb la participació de Vicco, que ha intervingut per videotrucada, i de Massiel, que ha recordat la seva participació a Eurovisió 1968. «Als artistes els recomano que siguin diferents», ha destacat la intèrpret del mític 'La, la, la'.

Tampoc s'ha perdut l'esdeveniment Blanca Paloma, que abans de cantar el seu 'EaEa', ha fet balanç del seu pas pel Benidorm Fest: «És un espai en el qual un pot ser qui vol ser, i això és molt important». «Com més estimis la teva cançó, millor, perquè has d'arribar a l'últim dia com si fos el primer», ha comentat l'artista, que ja està treballant en el seu primer disc al costat d'Universal.

Les dates del Benidorm Fest 2024

La primera semifinal del Benidorm Fest tindrà lloc el 30 de gener, mentre que la segona se celebrarà l'1 de febrer. La gran final serà el dissabte 3 de febrer.

El pròxim 11 de novembre, durant els Grammy Llatins que se celebraran a Sevilla, es revelaran els noms dels 16 artistes participants, que, fins i tot, podria sortir del nou acampament de composició que es realitzarà amb músics i compositors, segons va revelar César Vallejo, codirector del BENIDORM Fest 2024.

«S'està posant bastant bé aquesta edició. Em sento com un caçador de Pokemón», va assegurar Rayden a la roda de premsa sobre l'elecció de les cançons per a la tercera edició.

Sobre els presentadors, la cadena pública va revelar que encara no ha triat als presentadors d'aquesta edició, encara que reconeix que estan "parlant" amb algunes persones.